Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 8 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Hip’Air: airbag voor ouderen moet levens redden

Welkom in de wondere wereld van de airbag. Ze zitten niet alleen in auto’s, maar je kunt ze ook om je lichaam binden. Zo bestaan er airbags voor bestuurders van motoren, en nu ook voor ouderen. Maak kennis met de Hip’Air.

Airbag voor ouderen

Hoe ouder wij worden, hoe slechter ter been wij worden. Een harde waarheid die wij moeten accepteren. Als oudere zijn onze spieren en botten zwakker geworden waardoor de kans op een val én blessure groter is. Een ongeluk schuilt dan ook in een klein hoekje en zijn de heupen kwetsbaar. Reden voor het Franse bedrijf Helite om tijdens de CES 2018 een functionele airbag voor ouderen te presenteren. De Hip’Air is een riem die zich tot airbag ontpopt als er een val wordt gedetecteerd.

airbag

De airbag weegt een kilogram en detecteert een val binnen 200 milliseconden. Een gemiddelde val vindt in ongeveer 400 milliseconden plaats. Het ontpoppen van de airbag is binnen 80 milliseconden gefixt. Zo blijft er nog tijd over om de val op te vangen.

Het belang van een product als de Hip’Air is van uitermate belang. In 2050 lopen er zo’n 5 miljoen heupfracturen rond. Alleen in Frankrijk zijn er al 65.000 heupfracturen per jaar. Zo’n 23 procent van de slachtoffers die ouder dan 55 jaar zijn overlijden binnen een jaar na een heupfractuur en 50 procent van de slachtoffers verliezen hun zelfstandigheid. En dan komen de 27 miljard dollar aan medische kosten in de Verenigde Staten hier nog bij. Kortom, het is tijd om in te grijpen.

De Airbag voor ouderen is vanaf maart in Europa verkrijgbaar en kost omgerekend zo’n 665 euro. Niet goedkoop, we know, maar is altijd nog goedkoper dan een heupfractuur…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hip’Air: airbag voor ouderen moet levens redden
Sluiten