Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 28 okt 2017

Begin maar met sparen: nieuwe Hisense laser tv is eigenlijk een beamer

Na de aankondiging van de 100H10D 4k laser tv tijdens CES dit jaar, komt Hisense nu met nog een 4k laser tv. Deze heet de 100L8D en zou volgens zijn makers schitterend, veelzijdig en “unapologetically” amazing” zijn. Hoewel je nog steeds niet kunt zeggen dat hij goedkoop is, komt het apparaat wel met een veel lager prijskaartje dan zijn 100H10D broer.

Short-throw beamer geeft je 8 miljoen pixels

De Hisense 100LD8 is zeker mooi om te zien hangen aan de muur. De 100 inch tv is dun, licht en er zijn nergens draden te bekennen, die van of naar het scherm gaan. Dat komt doordat de beelden op de tv worden geprojecteerd met een short-throw beamer, die vlak voor het scherm staat. Deze projecteert beelden met maar liefst 8 miljoen pixels met een gepatenteerde lichtbron, welke goed is voor 3.000 lumen. Wanneer iets “proprietary”wordt genoemd klinkt het altijd veel interessanter, maar wie weet of de gepatenteerde lichtbron wel zo spannend is. In ieder geval geeft hij je 20.000 uur aan kijkplezier.

Hisense 100L8D laser tv

4k laser tv met natuurlijke en pure kleuren

De kleuren op het scherm zouden er natuurlijk en puur uitzien, terwijl de tv zou zorgen voor een voortreffelijk contrast. Wit zou witter zijn dan ooit en zwarte tinten zouden dieper zijn dan bij andere tv’s. Verder zou de tv je een 4k beeldkwaliteit geven, ongeacht de bron van je content. Je kunt onder andere content op de tv krijgen via één van de ingebouwde apps, zoals Netflix. Ook is er een USB en HDMI poort aanwezig. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon “tv kijken”.

Hisense 100L8D laser tv

Harman Kardon audiosysteem

Behalve met de beelden, lijkt het met het geluid ook goed te zitten. De bijbehorende beamer komt namelijk met twee ingebouwde speakers en een draadloze subwoofer van Harman Kardon. Het systeem is goed voor 110 watt en kan je series en films dus voldoende kracht bijzetten.

Beschikbaar in november

De Hisense 100L8D is op het moment te pre-orderen voor zo’n 8.500 euro. Hoewel het een behoorlijk bedrag is, is het toch een stukje lager dan de 11.117 euro, die je voor de 100H10D zou moeten afrekenen (hoewel deze op de site überhaupt nog niet te koop is). Volgens de Hisense website zal de tv rond 24 november worden verzonden. Maar uiteraard gebeurt dit weer eens niet naar Nederland. In dit artikel leggen we je uit hoe je toch aan je Amerikaanse spullen kunt komen.

Hisense

Reageer op artikel:
Begin maar met sparen: nieuwe Hisense laser tv is eigenlijk een beamer
Sluiten