Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 mei 2019

Historische koersanalyse Bitcoin bezorgt glimlach

Gaat de Bitcoin nu weer op weg naar nieuwe records of is het hoogste punt voorgoed uit het zicht? Het lijkt erop dat iedere expert een andere mening heeft. Bovendien duidt iedere mening weer een andere richting aan. Men zegt wel eens: ‘wie de toekomst wil weten moet zijn verleden kennen’, dus dat doen we. Daarom kijken we vandaag met een historische koersanalyse naar de huidige ontwikkelingen. Dat wordt een Bitcoin-bijdrage met een glimlach.

Bitcoin terug in historisch spoor

Begin april leek de Bitcoin plotseling op weg naar betere koersresultaten. Het BitFinex-schandaal gooide roet in het eten. Veel investeerders waren bang dat het vertrouwen aangetast zou blijken en dat de koersen onderuit zouden gaan. Het bleef gelukkig bij een korte dip, waarna de koersen stabiliseerden. Na een aantal kapitaaalinjecties en winstnemingen was de koers echter al snel stabieler. Op het moment van schrijven ligt de koers, na een week vol stijgend marktkapitaal, weer boven de $ 5.500,- en lijkt daarmee de weg naar boven weer in te zetten.

In onderstaande grafiek zien we dat zowel het volume als de marktkapitalisatie snel toenemen.

Volume en marktcap Bitcoin nemen toe.
Volume en marktcap Bitcoin nemen toe. Tradingview.com

De Bitcoin in 2015 en nu

Wie het koerspatroon bekijkt ziet dat we in april eerst boven de $ 5.000,- uitkwamen en daarna snel terugvielen. Nu de BitFinex-soap een rimpeling blijkt en geen correctie is de koers weer snel stijgend boven de $ 5.000,-. Daarmee vertoont de koers grote gelijkenissen met het koersverloop van de Bitcoin in 2015 in aanloop naar de recordrally van 2017.

Toen maakte de Bitcoin namelijk in korte tijd een vergelijkbaar verlies (van boven de $ 5.000,- naar $ 3.000,- en terug) goed. Wie de koersverlopen naast elkaar zet ziet opvallende gelijkenissen in het patroon. Bovendien is ook de koers van het gouden kruis weer actueel.

Wat kunnen we van de Bitcoin verwachten?

Als we de vergelijking tussen ‘toen’ en ‘nu’ mogen geloven is de Bitcoin aan het eind van het jaar weer terug op het niveau van het koersrecord van 2017. Als we dan in ogenschouw nemen dat het volgende record altijd hoger ligt dan het volgende en steeds meer mensen John McAfee volgen in zijn voorspelling dat de belangrijkste cryptomunt per eind 2020 een miljoen waard is, lijkt het een mooie cryptozomer te worden. Ook nu is er niemand die garantie geeft, dus eigen onderzoek doen en het laatste nieuws en de live koersen volgen blijft het devies.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Historische koersanalyse Bitcoin bezorgt glimlach
Sluiten