Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 dec 2018

HMD Global verkoopt 70 miljoen Nokia smartphones binnen twee jaar

De tijd gaat snel: afgelopen zaterdag vierde HMD Global zijn tweede verjaardag. Een bedrijf waar de doorsnee consument waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord. Alles verandert wanneer je Nokia noemt, het merk dat sinds de herintroductie in 2017 in handen is van HMD Global, een bedrijf dat grotendeels uit voormalig Nokia-medewerkers bestaat.

HMD Global scoort met Nokia

Volg je het nog? HMD Global betrad in ieder geval een markt waar anno vorig jaar de groei uit leek te zijn. Desalniettemin heeft het merk een imposant marktaandeel veroverd. In dat opzicht is het natuurlijk geen nieuwkomer, dankzij de nog altijd sterke naamsbekendheid van Nokia. Binnen twee jaar stond het merk weer in de top vijf van Europa.

Sinds de lancering van de Nokia 6 in januari 2017 heeft HMD Global 70 miljoen smartphones verkocht. Dat maakte het merk bekend tijdens de lancering van de gloednieuwe Nokia 8.1.

Van die 70 miljoen units zijn er 56 miljoen verkocht aan mannen boven de 35, die al bekend waren met de Nokia-merknaam. Oftewel, het bovenstaande vermoeden klopt dus zonder meer.

Opvallend genoeg geeft HMD ook toe dat de meeste omzet is gedraaid met zijn budgetmodellen, en dat de verkopen van de flagships tegenvielen. Op dit moment is de Nokia 6.1 de bestverkopende smartphone wereldwijd. Daarnaast zijn de Nokia 7 Plus en de Nokia 3.1 ook zeer populair.

Het komende jaar hoopt HMD Global zijn positie in het segment tussen de 300 euro en 400 euro te versterken. Vandaar ook de recente lancering van de Nokia 7.1 en de Nokia 8.1 Daarnaast wil het merk jongere consumenten aanspreken met nieuwe marketingcampagnes in nieuwe segmenten, zoals e-Sports.

Reageer op artikel:
HMD Global verkoopt 70 miljoen Nokia smartphones binnen twee jaar
Sluiten