Ho-ly mac! Google’s VP verbreekt stilletjes Felix Baumgartner’s vrije val-record

Dit had niemand zien aankomen. Of naja, sommige mensen wisten er natuurlijk van, maar het merendeel van de wereld niet. De Senior Vice President of Knowledge van Google, Alan Eustace, heeft een vrije val van 41,42 kilometer gemaakt. Het vorige record stond op naam van Felix Baumgartner, hij sprong vanaf 39 kilometer hoogte naar beneden. Zijn sprong is wereldberoemd geworden doordat er veel buzz voor de sprong was gecreëerd en je de sprong live kon streamen. En dan hebben we het ook nog niet over de sponsoring van Red Bull.

De New York Times is het eerst medium dat over de sprong van Alan Eustace schrijft. Vanochtend begon hij zijn vlucht omhoog in New Mexico. Een aantal feiten over de vrije val: een ballon bracht hem naar de gigantische hoogte. Alan droeg uiteraard een custom ruimtepak zodat hij in ieder geval tijdens de tocht omhoog in leven bleef. De totale reis duurde in totaal twee uur. De vrije val duurde vijftien minuten waar hij een snelheid van 1287,48 kilometer per uur haalde. Na vier-en-een-halve minuut opende hij de parachute.

Felix Baumgartner haalde wel een hogere snelheid. Hij tikte tijdens zijn reis naar beneden de 1342 kilometer per uur aan. Hiermee werd hij de eerste mens ter wereld die de geluidsbarrière doorbrak. Alan Eustace droeg een GoPro bij zich dus de beelden van zijn vlucht omhoog en naar beneden zullen binnenkort op het web verschijnen. Ben jij de volgende die het record gaat breken?

Reageer op artikel:
Ho-ly mac! Google’s VP verbreekt stilletjes Felix Baumgartner’s vrije val-record
Sluiten