Rutger Houweling
Rutger Houweling Uncategorized 25 nov 2015

Hobby’s die je in 2016 een gouden carrière kunnen bezorgen

We houden allemaal van hobby’s! Ze zorgen voor de benodigde ontspanning en voldoening waardoor je een minder stressvol en gezonder leven leidt, en zijn natuurlijk veel leuker dan je werk. Correctie, of je werk wordt een stuk leuker als het je hobby is. Niet voor niets groeit het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland omdat ze van hun hobby hun werk maken. En daar vervolgens ook nog eens bakken met geld mee verdienen. Omdat het nooit te laat is om aan een hobby te beginnen schetsen wij zo vlak voor het einde van het nieuwe jaar een aantal interessante doch leuke bezigheden die jou een gouden carrière in 2016 kunnen bezorgen. Succes!

#1 Leren coderen

In 2013 zeiden Mark Zuckerberg en Bill Gates het al: “Programmeren is de toekomst.” Maar ook Steve Jobs vertelde eens dat iedereen in de Verenigde Staten moest leren programmeren, omdat het je leert hoe je moet denken. Ondertussen zijn we alweer een aantal jaar verder en programmeren is populairder dan ooit. Hier vertelden wij al wat je gemiddeld met programmeren kunt verdienen en dat is niet mis. Waar wacht je dus op, maak van programmeren je hobby en hopelijk vul jij in 2016 je zakken. Misschien wel met de ontwikkeling van een handige app?! Om je een handje op weg te helpen vind je hier tien stappen waarmee je een master in programmeren wordt.

#2 Het is nooit te laat om te leren fotograferen

Oké, wij moeten toegeven dat dit een lastige hobby is om goud geld mee te verdienen, maar dat neemt niet weg dat het mogelijk is. Je zult maar net die ene foto hebben gemaakt die de wereld over gaat en overal wordt geëxposeerd. Of wie weet ben jij een talentvolle modefotograaf die de wereld over vliegt. Beschik je nog niet over een goede spiegelreflex? Leen er bijvoorbeeld één van een bekende en ontdek of deze hobby iets voor jou is. De compositie is net zo belangrijk als het technische aspect van het fotograferen. Om je alvast op weg te helpen vind je hier dé cheatsheet voor (beginnende) fotografen. Succes!

#3 Voor je gevoel niet creatief? Nou en! Leer Photoshoppen

Iedereen heeft een bepaald gevoel van creativiteit in zich. Dat is een feit! Het is dan ook nooit te laat om eens in de digitale tekenkamer van Photoshop te duiken. De mogelijkheden van Photoshop zijn oneindig en je kunt er prachtige dingen mee maken. Bijvoorbeeld websites. En webdesigners verdienen wereldwijd goed geld, dat kun je hier lezen. Ontdek daarom of jij een Photoshop-wonder bent en je in 2016 misschien wel een mooie carrièreswitch moet maken. Hier vind je allerlei informatie over deze wonderbaarlijke software.

#4 Reis de hele wereld over

Dit is onze favoriete hobby, de wereld over reizen! Dûh, zul je wellicht denken. Lekker chillen met een cocktail langs het strand, wie wil dat niet?! Maar dat bedoelen we hier niet direct mee. Tijdens het reizen leer je nieuwe mensen kennen. En die nieuwe mensen hebben connecties. Die connecties zorgen misschien wel voor jouw droombaan in het buitenland. Zorg er overigens wel voor dat je tijdens het reizen over een goede zorgverzekering beschikt. Vooral als je buiten Europa reist bevelen wij aan om werelddekking af te sluiten. Daar heeft Anderzorg een aparte module voor. Als je bijvoorbeeld in het buitenland naar het ziekenhuis moet ben je ook verzekerd voor de eventuele extra kosten daarvan. Daarnaast kun je bij Anderzorg je eigen pakket perfect samenstellen. Daar vind je hier meer informatie over.

#5 Tip: maak wekelijks tijd vrij voor je hobby

Een hobby heb je omdat je het leuk vindt. Hier maak je dan ook graag tijd voor vrij, logisch. Maar we snappen dat het in je ‘drukke’ leven soms voorkomt dat je er niet aan toekomt. Toch willen wij benadrukken dat je wekelijks tijd moet vrijmaken voor je hobby. Het zorgt immers voor de benodigde ontspanning. Neem je dus voor om niets uit te stellen, al helemaal als je van je hobby je werk wilt maken.

#6 Leer andere talen

Zie dit niet als een must, maar als een hobby. Maak van het leren van een nieuwe taal een bezigheid waar jij maar al te graag een half uur per dag voor wil vrijmaken. Waarom? Werkgevers staan te springen om goede werknemers die meerdere talen spreken. Vooral als een organisatie de ambitie heeft om zich op een buitenlandse markt te focussen. Of misschien heb jij wel de ambitie om ooit in het buitenland te werken. Dan is het beheersen van een andere taal ook geen slecht idee, right?! Om eenvoudig een andere taal te leren hoef je geen dure cursussen te volgen. Check de app Duolingo voor Android en iOS, maak elke dag een kwartier tot half uur de tijd en in een mum van tijd spreek je vloeiend een woordje Spaans. ¿Ya pensó en su nuevo seguro de salud? Klik hier voor meer info.

#7 Verdiep je in robotica en kunstmatige intelligentie

Wie denkt dat robots alleen voor nerds zijn is gek. Robots zijn namelijk te gek. Niet voor niets nam Google vorig jaar Boston Dynamics over, wordt er op scholen steeds meer aandacht aan het knutselen van robots besteed en zijn robots in Japan een booming business. En die booming business waait langzamerhand de rest van de wereld over. Verdiep je daarom met je slimme brein eens in de mogelijkheden van robotica en wie weet ontwikkel jij volgend jaar een robot die voor een revolutie zorgt.

Ook kunstmatige intelligentie is een hot topic. Wat enigszins met robotica in één lijn staat. Tijdens de Websummit Dublin 2015 hoorden wij over een prachtige ontwikkeling. Aangezien onze hersenen in staat zijn om enen en nullen om te zetten tot informatie kan techniek, denk aan high-tech kleding, een blinde ‘vertellen’ wat er om zich heen afspeelt. Maar ook dingen die wij niet met ons blote oog kunnen zien. Een prachtige ontwikkeling om aan te werken en de wereld mooie dingen mee te schenken. Er schuilen echter ook gevaren achter kunstmatige intelligentie die door slimme koppen zoals Elon Musk, Stephen Hawking en Bill Gates regelmatig worden benadrukt. Daar lees je hier meer over. Wij willen vooral het positieve benadrukken. Lees eens een boek over kunstmatige intelligentie en ontdek of je een interessante toepassing kunt bedenken.

#8 Maak mooie dingen met LEGO

LEGO? Ja LEGO! Het klinkt misschien ietwat vreemd, maar LEGO moet je niet onderschatten. Dit speelgoed, dat voor alle leeftijden is bedoeld, kan je een mooie toekomst schenken. Via LEGO Ideas kun je namelijk een ontwerp voor een potentiële LEGO-set insturen die daadwerkelijk in de winkels belandt. En daar verdien je een hoop roem en geld mee. Maar LEGO is ook altijd op zoek naar vaste designers. Dus maak van je LEGO-hobby je beroep en wie weet ben jij de volgende LEGO-master van 2016.

#9 Creëer liefde voor raketten en ga als verstrooide professor door het leven

Ok, dat laatste raden we af. Liever scherp en bij de les dan verstrooid. Vooral als het om de creatie van raketten gaat. Bedrijven zoals SpaceX willen niets liever dan consumenten de ruimte inschieten en naar de maan te brengen. Hier zullen consumenten grof geld voor betalen. Maar voor het zover is moet er nog een hoop werk worden verricht. Aan jou de taak! Of ben jij de ingenieur die een raket na lancering weet te landen? Dan weet je zeker dat je volgend jaar miljoenen op je bankrekening kunt bijschrijven.

#10 Kruip in de huid van een YouTube-presentator

Oefen je regelmatig jouw talent achter de camera puur omdat je het leuk vindt? Maak er dan in 2016 je werk van! Vlog erop los en deel het op YouTube. Nederlandse YouTube-sterren verdienen namelijk goed geld. Denk er wel aan dat je dit serieus moet aanpakken. Geen losse-vloggerflodder-werk, maar elke dag kwalitatief hoogstaand vloggen. Dan komt het helemaal goed.

Tot slot

Maak van 2016 dus een te gek jaar vol positieve veranderingen! Combineer hard werken met de nodige ontspanning en een goede zorg. Sport dus wekelijks, eet gezond en regel een goede zorgverzekering. Daar heb je tijdens je carrière alleen maar profijt van. Om je alvast op weg te helpen bereken je hieronder eenvoudig de laagste premie voor je zorgverzekering. En heb jij nog tips voor andere hobby’s die in 2016 voor een gouden carrière kunnen zorgen? Laat het ons en je mede-lezers hier op Facebook weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hobby’s die je in 2016 een gouden carrière kunnen bezorgen
Sluiten