Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 13 jun 2016

Hoe de nieuwe MacBook Pro met OLED-balk eruit kan zien

Uit de laatste geruchten blijkt dat de nieuwe MacBook Pro een flinke makeover krijgt. De fysieke F-toetsen worden hoogstwaarschijnlijk door een OLED-balk vervangen die je via touch bedient. Het scherm hoeft echter niet altijd dezelfde informatie te geven. Als je bijvoorbeeld bepaalde programma’s draait kan er in de OLED-balk relevante informatie worden getoond.

Spotify en Siri

Denk bijvoorbeeld aan Spotify. In de OLED-balk kun je zien welk nummer er wordt afgespeeld en kun je eenvoudig naar een volgend nummer switchen. Apple kennende zal deze functie natuurlijk alleen voor Apple Music worden ondersteund. En aangezien Siri voor Mac OS binnenkort wordt aangekondigd zien we de OLED-balk ook wel als een Siri-buddy waarop de vragen en antwoorden worden getoond. Vooralsnog gaat het alleen nog om speculaties dus hopelijk wordt alles snel duidelijker. Om alvast in de stemming te komen heeft Martin Hajek renders gemaakt om er alvast een beeld bij te krijgen.

Niet alleen een OLED-balk

De nieuwe MacBook Pro zal naar alle verwachtingen ook over TouchID, vier USB-C poorten en een grotere touchpad beschikken. Just saying.

Welke toepassingen zien jullie graag in de OLED-balk terug? Laat het ons hier weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe de nieuwe MacBook Pro met OLED-balk eruit kan zien
Sluiten