Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 9 okt 2012

Hoe host je een website in Dropbox?

Dropbox staat vooral bekend als een cloudservice waar je gegevens kunt opslaan en kunt delen met anderen. Maar wisten jullie ook dat het mogelijk is om er een website te hosten? Dit gaat behoorlijk eenvoudig, maar er zijn een aantal richtlijnen en regels. Er is bijvoorbeeld een bandbreedte-limiet (100MB per maand). Zorg daarom dat je er een wat kleinere website op host. Dus geen site waar honderdduizenden bezoekers per maand op komen. Dan beëindigt Dropbox je account.

OK, nu het stappenplan hoe je de website op Dropbox host. Dit gaat namelijk via site44.com.

1. Ga naar site44.com en log in met je Dropboxaccount.

2. Wanneer je bent ingelogd en je akkoord bent met de voorwaarden van site44 wordt er een nieuwe map in je Dropbox toegevoegd, genaamd “App”. Wanneer je hierheen gaat zie je de map “site44”. Dat is de nieuwe map voor je website.

3. In site44 klik je op “create a website”. Hier kun je je domein kiezen. Dit kan een subdomein zijn met site44 in de url of een zelf geregistreerde url waarbij je geen gebruik wil maken van het subdomein site44.

4. Vervolgens zet je in de map “site44” alle bestanden voor je website.

5. Klaar

De service zit nog wel in een BETA-fase dus het is nog volop in ontwikkeling. De ontwikkelaars van site44 suggereren dan ook dat je het nu nog voor testdoeleinden moet gebruiken. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe host je een website in Dropbox?
Sluiten