Hoe je dankzij de smartphone optimaal van een vrije dag geniet

Je smartphone is een ideaal middel om productiever met je tijd om te gaan. Wij denken hierbij vaak dat dit vooral op werkgebied van belang is. Je kunt je smartphone echter ook perfect inzetten om optimaal van je vrije dag te genieten. Wat je tijdens je vrije dag kunt doen? Juist, koffie drinken, van een goede burger genieten en de leukste activiteiten ondernemen. Wij laten je dan ook zien hoe je door middel van apps, tips en tricks dankzij de smartphone het meest uit je vrije dag haalt.

Effectief boodschappen scoren

Heb je een recept gevonden? Maak daar een screenshot van. Dan hoef je niet telkens tussen applicaties te switchen. Dat gaat trouwens met de Huawei Mate S super eenvoudig. Door twee maal met je knokkels op het scherm te tikken wordt er automatisch een schermafbeelding gemaakt. Nog een andere tip: wil je goedkoop eten? Dan is de app Supermarkt+ handig. Die laat je namelijk zoeken op supermarkten bij jou in de buurt, zoals de Albert Heijn en de Jumbo, en geeft je vervolgens informatie omtrent de aanbiedingen van de week. Zo kun je zoeken op ingrediënten van jouw boodschappenlijstje en de goedkoopste keuze maken! Heb je uiteindelijk wat lekkers gemaakt? Dan is dit een toffe app voor het maken en delen van foto’s van je eten.

Plan vermakelijke activiteiten met behulp van je smartphone!

Het ideale aan je smartphone is dat je door middel van allerlei apps overal helpende handen hebt om je te vermaken. Je wilt op je vrije dag natuurlijk niet bij de pakken neer gaan zitten en de volledige dag thuis zitten. Een stukje cultuur snuiven vinden wij een goede optie. De MuseumApp helpt je hierbij een handje door als jouw culturele stadsgids door het leven te gaan. Met je telefoon als eigen tourgids of inspiratiebron kun je zodoende de cultuur van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam ontdekken. Laat je je liever niet door een smartphone leiden, maar wil je de grenzen wel verleggen? Dan kun je ook (andere) locals om hulp vragen. Spotted by Locals is een initiatief waarmee je met vreemden uit Amsterdam of Rotterdam in contact kunt komen en kunt zien wat voor parels zij in de stad hebben aangetroffen.

Een heerlijk ontbijt, lunch of diner, je smartphone is je sous chef

Op je vrije dag ga je vast een lekker hapje eten, of dat nu met vrienden of in je eentje is. Je kunt ervoor kiezen om de restjes uit je koelkast te halen en hier een heerlijk gerecht van te maken. Via deze website kun je ingrediënten invoeren en krijg je vervolgens recepten voorgeschoteld. Ideaal! Je hebt ook een Android-app waarmee je dit voor elkaar krijgt. Heb je meer zin in een uitgebreide maaltijd of heb je niets in huis? Dan moet je wat inspiratie opdoen. Allrecipes is een chille applicatie waarmee je gemakkelijk recepten kunt vinden. Je kunt hierbij zoeken op ingrediënten, bepaalde maaltijden en meer. Zo heb je met behulp van je smartphone binnen de kortste keren inspiratie opgedaan!

Liever een avondje vermaak?

Wil je er een avondje op uit? Dan is het altijd een flink werk om je vrienden via WhatsApp te contacten. Check daarom Who’s Down. Deze app wordt op dit moment langzamerhand uitgerold en je kunt je ervoor inschrijven. Het idee is chill. Het is een sociaal netwerk waarbij je bijvoorbeeld aangeeft dat je vanavond op pad wilt. Dit kun je ook van anderen zien en vervolgens een afspraak maken met al je beschikbare vrienden! Geen idee waar je zin in hebt? Check dan Bandsintown Concerts. Via deze applicatie kun je bijvoorbeeld per stad checken wat voor bands en optredens er zijn of je favoriete artiesten op de voet volgen. Nice!

Twee dingen die nooit aan een diner mogen ontbreken

Er zijn twee dingen die naar onze mening tijdens een diner niet mogen ontbreken. Ten eerste vrienden. Plan een handig tijdstip voor het desbetreffende diner via Whatson Planner. Je hebt zodoende zonder hoofdzorgen en een flinke investering van tijd een datum geprikt. Daarnaast mag tijdens een etentje bij ons een heerlijk glas wijn niet ontbreken. Wij raden je Vivino met heel ons wijnhart aan. De app helpt je in een mum van tijd om de juiste wijn voor de juiste avond te vinden en aan te schaffen!

Leg je momenten op een professionele manier vast met je telefoon

Wanneer je wat leuks gaat doen is het natuurlijk belangrijk dat je dit op de gevoelige plaat vastlegt. Je wilt uiteraard een blijvende herinnering op het witte doek. Wat tips omtrent de perfecte compositie zijn hierbij handig. Ook is je smartphone zelf van belang, aangezien die flink wat functionaliteiten kent. De Huawei Mate S is ideaal voor fotografie en in staat om een professionele fotografie-ervaring te benaderen. Instellingen als de sluitertijd, belichting en lichtverzadiging geven je de gelegenheid om serieus met fotografie aan de slag te gaan. Heb je foto’s gekiekt? Dan raden we je aan met Afterlight ze nog even te bewerken. De applicatie werkt gemakkelijk en simpel, maar kent vele functies waar je foto’s en jij flink wat plezier aan beleven!

Geniet door je smartphone nóg meer van je vrije tijd

Met al deze tips, tricks en apps heb jij nu alle middelen in huis om een vrije tijd nog beter te benutten. Zo haal je meer uit je vrije tijd en kun je zodoende nog meer genieten! Enjoy!

In samenwerking met Huawei

Reageer op artikel:
Hoe je dankzij de smartphone optimaal van een vrije dag geniet
Sluiten