Hoe je met Instagram miljonair kunt worden

In theorie kan iedereen een ster worden op social media. Het helpt natuurlijk (enorm) als je al bekend bent, maar in zeldzame gevallen worden er nieuwe sterren geboren. Zo’n status bereik je echter niet als je zomaar random dingen het web opslingert. Deze tips vergroten de kans dat jij er uit springt op Instagram en misschien wel de volgende Instagrammiljonair wordt.

Post goede foto’s

Deze tip lijkt een open deur, maar je staat er van versteld wat sommige mensen op Instagram mikken. Denk vóór je iets fotografeert even na: ‘wat is de toegevoegde waarde van deze update, en hoe maak ik ‘m speciaal?’

Dit hangt nauw samen met de strategie van je account. Waarom moeten mensen uitgerekend jou volgen? Denk hier even over na, voordat je lukraak begint.

Bedenk een ‘hook’

Beroemdheden hebben het relatief eenvoudig. Mensen vinden sterren vaak al interessant, dus is de stap naar veel volgers niet zo groot. Als jij wilt opvallen moet je dus iets tofs bedenken! Zoals de bekende ‘waverider_‘ bijvoorbeeld. Deze gast imiteert celebrity-foto’s op een hilarische houtjetouwtjemanier. Het leverde ‘m al 1,7 miljoen volgers op. Pas mal!

Niet iedereen schudt even zo’n briljant idee uit z’n mouw. Toch is het slim om van tevoren na te denken over wát je precies gaat doen.

Post regelmatig, maar niet te vaak

Ook online geldt: uit het oog, uit het hart. Zorg dat je een paar keer per week iets post, het liefst elke dag. Maak niet de fout om te veel te posten; er is niets zo vervelend als iemand die je hele tijdlijn volspamt. De ontvolgknop is zó gevonden.

Koppel niet al je accounts aan elkaar

Social media maken het gemakkelijk om alles te delen; daarom houden we er ook van! Waar we echter niet van houden zijn geautomatiseerde berichten. Een Instagram-foto die naar Twitter gepusht wordt, en daarna met dezelfde tekst óók nog op Facebook verschijnt maakt niet zo’n goede indruk.

Updates worden op deze manier onpersoonlijk. Het is net alsof je geen zin hebt om aandacht aan je followers te geven. Posten op verschillende netwerken is prima, maar doe het liever los. Het is iets meer moeite, maar je lijkt hierdoor niet op een robot.

Wees sociaal

Je followers staan direct met jou in contact. Het is niet te doen om met iedereen gesprekken te voeren, maar zorg er voor dat je volgers zien dat je met je volgers begaan bent. Reageer af en toe, geef kudo’s aan grappige comments, enzovoorts. Followers begrijpen best dat je niet overal op kunt reageren, maar zijn gek op interactie.

Wees authentiek

Als jij ergens écht interesse en passie voor hebt, laat dit dan ook zien. Zelfs saaie materie wordt interessant als iemand er met liefde over kan vertellen. Liz Eswein is gek op New York, en deelt mooie foto’s van deze metropool. Ze werd hierdoor letterlijk miljonair, en opende haar eigen mediabedrijf.

Succes!

Helaas vormen deze tips geen garantie voor succes. Als je ze volgt doe je het in elk geval al beter dan het merendeel van de Instagrammers. De kans is klein, maar wie weet zien we jou over een tijdje shinen als de nieuwe Instagram-ster! Als je nog twijfelt over je talent: hier vind je tips om een betere fotograaf te worden.

Reageer op artikel:
Hoe je met Instagram miljonair kunt worden
Sluiten