Hoe krijg je toegang tot het nieuwe design van YouTube?

Het is nog niet heel lang geleden dat het design van YouTube is veranderd, maar Google is alweer bezig met het volgende ontwerp. Het nieuwe ontwerp lijkt op de stijl dat Google binnen hun andere services heeft toegepast, én dan vooral op de stijl van Google Plus. Alle informatie is nu links uitgelijnd en het ziet er een stuk cleaner uit. De reden waardoor het er cleaner uit ziet is omdat ze verlost zijn van een heleboel dingen op de homepage en er zijn veel witte ruimtes zichtbaar.

Ben je benieuwd naar het nieuwe design? Je kunt de nieuwe layout al uitproberen door middel van een simpele methode. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar YouTube en wacht totdat de site helemaal geladen is.

2. Druk de toetsencombinatie Ctrl+Shift+J (Windows) of Alt+Cmd+J (Mac OS X) in.

3. Onderin wordt een scherm geopend waarin je de volgende code zet:

document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=jZNC3DCddAk; path=/; domain=.youtube.com”;window.location.reload();

Vervolgens druk je op enter.

4. De pagina vernieuwt zich en “POEF” de nieuwe YouTube verschijnt op je scherm. Er zitten nog wel een aantal bugs in. Mocht je er 1 tegenkomen kun je via de ‘Send Feedback’-knop rechter onderin de ontwikkelaars informeren.

NB: Deze truc werkt alleen met Google Chrome. Maar deze browser gebruiken jullie toch allemaal? Laat ons in onderstaande commentbox weten wat je van het nieuwe ontwerp vindt.

Reageer op artikel:
Hoe krijg je toegang tot het nieuwe design van YouTube?
Sluiten