Hoe The Sims voor verwarring zorgt bij het Russisch leger

Games Jelle van Es 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is één groot drama, waarbij je vreselijke dingen voorbij ziet komen. Buiten die oorlog woedt er ook een flinke propoganda oorlog. En daarin speelt de game The Sims nu een opvallende rol.

Want volgens de Russische geheime dienst zijn er een paar Oekraïense burgers opgepakt die het plan hadden om tv presentator Vladimir Solovyov om te leggen. Maar als je kijkt naar de vondst, inclusief een paar exemplaren van The Sims 3, dan kan het zijn dat hier een vertaalfoutje is gemaakt en de Russen door de mand vallen.

The Sims onderdeel van propaganda oorlog

Website The New York Post maakte melding van het nieuws, waarbij een Twitter-feed een aantal foto’s deelde. En zijn weer afkomstig van de Russische geheime dienst. Rusland beschuldigt Oekraïne er al langer van dat het broeinest is van Nazi’s. En daarom werd bij de inval uiteraard veel materiaal ‘gevonden’ dat daar op duidt. Maar doordat men ook dus drie exemplaren van The Sims 3 als bewijs heeft neergelegd, krijg je eht idee dat de vork iets anders in de steel zit.

De onderstaande gebruiker verwees daar naar. Blijkbaar moest bij het bewijsmateriaal drie SIM-kaarten geplaatst worden, om te laten zien dat er gecommuniceerd zou zijn. Maar in de vertaling zijn dat dus drie exemplaren van The Sims 3 geworden.

Bellingcat wuift het weg

Ook Eliot Higgins, die geldt als de mede oprichter van het onderzoeksteam Bellingcat heeft er iets over te zeggen. Volgens hem is het een domme FSB officier die drie SIMs moest neerleggen en dat begrepen heeft als drie exemplaren van The Sims 3. En ergens in al die ellende is dat iets dat ik wel weer grappig vind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen