Milton Broen
Milton Broen 14 okt 2015

Hoe wordt kweekvlees gekweekt? Zo!

We willen je niet bang maken met futuristische praatjes, maar het vlees zoals we het nu kennen is langzaam aan het veranderen. Waar we gewend zijn dat het vlees direct van de dieren komt, kan dit in de toekomst compleet anders zijn. Wetenschappers komen namelijk steeds verder met de ontwikkeling van kweekvlees. Veel mensen vinden het nog een beetje vreemd, het idee dat je hamburger niet meer van gehakt is gemaakt, maar in een kunstmatige ‘broedkas’ is ontwikkeld. Misschien moeten we toch maar langzaam aan het idee gaan wennen, want kweekvlees brengt voordelen met zich mee. Het is namelijk velen maler goedkoper om te produceren. Momenteel nog niet, maar de prijs gaat uiteraard dalen als de productie toeneemt. Ook hoeven er geen dieren meer geslacht te worden en kan het een goede vervanger zijn voor ‘vegetarisch vlees’. En door de afname van ‘normaal vlees’ komen er grote stukken grond vrij. Straks eet je dus alleen nog maar gefrituurde ‘Kweekeboom’ kroketten. In bovenstaande video wordt op een duidelijke manier uitgelegd hoe het vlees van de toekomst precies tot stand komt.

Dit is ‘s werelds eerste kweekvleesburger

Kweekvlees mag dan wel revolutionair zijn, maar is het wel lekker? Als je benieuwd bent waar de eerste kweekvleesburger naar smaakt moet je dit artikel lezen.

Reageer op artikel:
Hoe wordt kweekvlees gekweekt? Zo!
Sluiten