Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jan 2019

Vandaag begint het Hoenn region event in Pokémon Go

Het is niet het beste weer om Pokémon Go te spelen. Afgelopen weekend werd er een nieuwe community event gehouden, maar door de harde wind en de vele regenbuien was dat niet echt een groot succes. Gelukkig kun je vanaf vanavond genieten van een nieuw evenement. Van 15 tot en met 29 januari wordt het zogenaamde Hoenn region-evenement in Pokémon go gehouden. Tijdens dit evenement staan de verschillende Pokémon die je in de Hoenn regio oorspronkelijk kon vangen centraal.

Pokémon Go Hoenn region event

De Hoenn regio werd geïntroduceerd in Pokémon Ruby en Sapphire op de Game Boy Advance en is de derde generatie aan Pokémon. Zo zul je de starters-Pokémon Treecko, Torchic en Mudkip vaker gaan zien, maar ook de andere Pokémon uit deze generatie komt vaker voor. Als je een liefhebber bent van Shiny Pokémon, dan moet je extra goed opletten op Zigzagoon en Taillow, want die kennen nu een Shiny-variant.

Pokémon Go Hoenn region event

Daarnaast komen er speciale Field Research-opdrachten die gekoppeld zijn aan de Pokémon uit deze regio. Ook op het gebied van Raid-battles draait het om de Hoenn-Pokémon. Zo kun je het in de moeilijkste Raids opnemen tegen Kyogre en Groudon, waarbij Groudon nu ook een Shiny-variant krijgt. Kyogre had die al.

Alsof dat nog niet genoeg is, dan kun je tijdens dit evenement een Shroomish evolueren in een Breloom. Als je dat doet, dan leert Breloom de tijdelijk exclusieve move Grass Knot. Ook loont het om flink te gaan rondlopen. De 7-kilometer vriendschapseieren hebben namelijk een hogere kans om Pokémon uit deze regio uit te broeden. Dus als je nog wat Pokémon van de derde generatie in je Pokédex mist, dan loont het om de aankomende twee weken net wat vaker de game op te starten.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze handige en uitgebreide overzicht.

Reageer op artikel:
Vandaag begint het Hoenn region event in Pokémon Go
Sluiten