Rutger Houweling
Rutger Houweling 18 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Hoeveel Kickstarterprojecten worden een succes? (infographic)

Iedere dag komen er weer een aantal Kickstarterprojecten bij met de hoop dat het publiek het idee vet vindt. Zo vet dat ze er ook al voor willen betalen zonder dat het product op de markt is.

Maar wat is Kickstarter nou eigenlijk en werkt het wel? Het idee is erg simpel. Je bedenkt een top idee. Dit idee pitch je via een Kickstarterpagina aan een grote groep consumenten en die vraag je om geld zodat het idee gerealiseerd kan worden. De grote van het ingelegde bedrag bepaalt vervolgens je privilege. Dit kan bijvoorbeeld een gratis eerste exemplaar, een sneak preview of een naamsvermelding zijn. Het ten doel gestelde bedrag moet dan natuurlijk wel gehaald zijn.

De eerste vraag is dan of het echt de moeite waard is om je idee op de site te zetten. Het antwoord hierop is Ja. Van de 70.000 projecten zijn er nu ongeveer 30.000 met succes gefinancierd. Dit klinkt allemaal zeer aantrekkelijk en op kickstarter.com/help/stats kun je alle Kickstarterstatistieken zien. Maar de volgende vraag is hoeveel succesvolle projecten er daadwerkelijk ook een succes worden in de ‘echte’ wereld. Uit de statistieken blijkt namelijk dat maar 25% van de succesvolle Kickstarterprojecten hun idee op tijd oplevert. Dit en nog meer feiten die niet op de Kickstarter-statistiekenpagina te zien zijn vind je onderstaande infographic. (Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoeveel Kickstarterprojecten worden een succes? (infographic)
Sluiten