Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 7 feb 2019

Electronic Arts heeft hoge verwachtingen van Anthem

Anthem is één van de grotere games van dit jaar. Zo’n anderhalf jaar geleden werd de game voor het eerst onthuld op de jaarlijkse E3 gamebeurs. Daar maakte de game dankzij zijn sterke graphics veel indruk. Op 22 februari moet de game uitkomen en de verwachtingen bij Electronic Arts zijn behoorlijk hoog rondom Anthem.

Hoge verwachtingen voor Anthem

Men denkt namelijk dat de game voor het einde van het financiële jaar, dat eindigt op 31 maart, zo’n vijf tot zes miljoen exemplaren kan verkopen. Dat is dus in een periode van ongeveer zes weken. Nu had ik dat begin januari wel kunnen geloven. Maar de afgelopen weken is er een uitgebreide demo in het weekend geweest waarbij mensen die de game hadden gepre-orderd alvast een stukje konden spelen. Die speelsessies werden door serverproblemen echter flink verstoord en zorgde er voor dat het enthousiasme van de game een beetje wegebde.

Anthem

Daarnaast weet ik nog niet hoe lang Anthem leuk gaat zijn. Het heeft allemaal wat weg van Destiny en daar had j op een gegeven wel gezien wat je er allemaal in kon doen. Natuurlijk, ik heb de game nog niet uitgebreid kunnen spelen, maar dit zijn wel punten waar gamers zich mee bezig houden en het niet bijstellen van de hoge verwachtingen lijkt dan niet helemaal te kloppen.

Electronic Arts belooft wel dat de problemen zoals die met de demo waren, tot het verleden behoren en dat de lancering van de game vlekkeloos moet gaan. Dat is wel een gevalletje van eerst zien en dan geloven. Ook belooft het bedrijf dat er na de lancering regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd, waardoor er genoeg te beleven moet zijn over een lange periode.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina. Met daarop overigens een hoop nieuwtjes rondom Electronic Arts, dankzij de prestatie van hun kwartaalcijfers.

Reageer op artikel:
Electronic Arts heeft hoge verwachtingen van Anthem
Sluiten