Mijn droomvervolg op Harry Potter-game Hogwarts Legacy

Games Sabine Schults 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Toen Hogwarts Legacy eerder dit jaar verscheen, kon menig Harry Potter-fan zijn geluk niet op. Het was een geweldige reconstructie van Hogwarts (Zweinstein) in een grote open wereld waar een hoop geheimen te ontdekken waren. Toch mag de opvolger er volgens Sabine wel anders uitzien.

In de Harry Potter-franchise staat het studentenperspectief namelijk steevast centraal. Hoewel er officieel nog geen opvolger is aangekondigd, zou een deel 2 van Hogwarts Legacy wat mij betreft meer mogen focussen op een ander perspectief, namelijk dat van een heuse Hogwarts-professor! Het zou de gameplay en verhaallijn een stuk vernieuwender maken. Hear me out.

Ideale opvolger voor Hogwarts Legacy

In Hogwarts Legacy bevind je je nu eigenlijk in een soortgelijke situatie als Harry Potter. Je wordt door de Sorteerhoed ingedeeld in een van de vier iconische afdelingen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich). Vervolgens word je als nieuwbakken tovenaar in het diepe gegooid. Heel verrassend was het in elk geval niet.

Hoe leuk zou het zijn als je jouw personage uit Hogwarts Legacy kunt meenemen naar het tweede deel van de game, maar dan als professor?

Er is dan nog steeds genoeg om je mee bezig te houden als speler, zoals het geven van lessen in Zwarte Kunsten of juist in Kruidenkunde. Tegelijkertijd voelt de game wat volwassener aan, aangezien je daadwerkelijk een volwassen personage speelt.

Nog spanning genoeg

Bovendien is er nog genoeg ruimte voor een spannende en uitdagende verhaallijn in de opvolger van Hogwarts Legacy waar je helemaal in kunt duiken.

Je hebt daarnaast waarschijnlijk al de vele verschillende spreuken onder de knie en hoeft daardoor niet ontzettend veel lessen te volgen om je reis voort te zetten.

Het zou mooi zijn als je zelf kunt bepalen wat voor soort professor je bent, net zoals je nu ook kunt bepalen wat voor student je wilt zijn. Niet alleen bepaal je waarin je lesgeeft, maar ook hoe je dat doet.

Geef je straffen als studenten te laat komen voor je les? Maak je gebruik van de Onvergeeflijke Vloeken (of leer je ze zelfs aan je studenten)? In Hogwarts Legacy 2 zou dat wat mij betreft mogelijk moeten zijn.

5 dingen die ik had willen weten voordat ik aan Hogwarts Legacy begon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen