“Hoi schat! Je telefoon is gebrickt tot je me terugbelt. Groetjes, mama”

Sharon Standifird uit Texas was het zó zat dat haar kinderen haar niet of laat terugbelden, dus besloot ze hiervoor een app te programmeren. Ignore No More is een Android-programmaatje waarmee ouders de telefoon van hun kinderen kunnen saboteren. Ouders kunnen hun kids zo dwingen om terug te bellen, straf geven, enzovoorts.

Je maakt een ouder-account aan en installeert Ignore No More op de telefoons van de kinderen. Zodra ze hun telefoon niet opnemen, of vervelend doen: pats! De smartphone kan alleen nog het alarmnummer (of vooraf ingestelde nummers) bellen; voor de rest doet ‘ie niets meer. De app kan alleen met een wachtwoord van de telefoon verwijderd worden. Alle pogingen om Ignore No More te omzeilen resulteren in een blokkade.

We weten eigenlijk niet zo goed wat we van deze app moeten vinden. Op zich is het altijd handig om een stok achter de deur te hebben (zeker ook als iemand z’n smartphone is verloren), maar het is toch een bizar gegeven dat je als ouder op afstand de telefoon van je kind onklaar maakt. Aan de kant: zeker tieners kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen!

Wat denken jullie? Is dit een goede tool, of komt er alleen maar ellende van? Je vindt de app hier in de Google Play Store, voor 1,49 euro. Meer info over de app vind je op deze pagina.

Reageer op artikel:
“Hoi schat! Je telefoon is gebrickt tot je me terugbelt. Groetjes, mama”
Sluiten