Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 28 okt 2018

Deze smartphone-printer hoef je nooit op te laden

Het bedrijf Holga maakt al zo’n 30 jaar camera’s en deze werden vaak gebruikt om impressionistische en surrealistische foto’s te maken. Holga is van mening dat het bijzondere aan een foto aan het vervagen is met de komst van de smartphonecamera, waarmee je makkelijk honderden foto’s even snel maakt. Om de essentie van fotografie, namelijk het vastleggen van bijzondere herinneringen, ook naar de smartphone te brengen, komen ze nu met de Holga Printer. Hiermee kun je je smartphone foto’s printen en het mooie is, dat het apparaat geen batterij nodig heeft.

Printer zonder batterijen en Bluetooth

Voor de komst van digitale camera’s waren er vroeger camera’s die helemaal geen batterij nodig hadden. Het waren namelijk volledig mechanische apparaten. Dit idee wil Holga ook naar de smartphone brengen en de Holga printer zou daarvoor moeten zorgen. Net zoals de oude camera’s is de printer ook volledig mechanisch en hoef je hem niet telkens op te laden. Ook hoef je het apparaat niet te koppelen aan je smartphone via Bluetooth, wat ook helpt om je smartphonebatterij wat langer mee te laten gaan.

Holga printer

Met de hand printen

Om een foto te printen met het apparaat, maak je eerst een foto met je smartphone. Je kunt de bijbehorende Holga app gebruiken om het typische Holga effect te creëren van de camera’s en zo je foto’s wat bijzonderder te maken. Vervolgens open je de foto op je smartphone en leg je je toestel op de printer. Hierna druk je de mechanische sluiterknop in en draai je aan een knop om je foto te printen. Deze komt eruit als een Instax mini foto, die je meteen in je album kunt plakken.

De Holga printer is een Kickstarter project en je kunt het apparaat bemachtigen met een pledge van 44 euro. In maart 2019 zou het ding vervolgens je kant opkomen. Je kunt verder nog gaan voor een witte, zwarte, roze en gemixte uitvoering. Een andere bijzondere printer is de LivePrint Harry Potter printer, welke je Muggle foto’s omtovert tot magisch bewegende kiekjes.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Deze smartphone-printer hoef je nooit op te laden
Sluiten