Tweede generatie Apple HomePod krijgt belangrijkste feature iPhone X

Nog voordat de eerste generatie van de HomePod in de schappen ligt, gaan er al geruchten over een update van de slimme speaker. Een nieuwe mogelijke feature zou namelijk de Apple’s bekende Face ID zijn.

HomePod is nog niet op de markt en hij is al toe aan update

De HomePod, die in december op de markt zal komen, kwam niet lang geleden nog in het nieuws omdat hij geen spraakopdrachten voor streaming diensten van derden zou kunnen uitvoeren. Spotify zou geen spraakopdrachten via de HomePod kunnen uitvoeren.

Dat deze functie niet werkt wordt wellicht nog verholpen voor de eerste generatie van de slimme speaker, maar op dit moment gaan er alweer geruchten over een update. Zo schreef het Aziatische ‘Nikkei‘ dat Apple-leverancier Inventec Appliances laat doorschemeren dat de nieuwe HomePod wellicht is voorzien van gezichtsherkenning.

HomePod
Apple HomePod

David Ho, de bestuurder van het Taiwanese bedrijf, vertelde journalisten onlangs dat er een groter wordende trend is in slimme speakers die niet alleen over spraakherkenning, maar ook over functies als gezichtsherkenning en het herkennen van afbeeldingen beschikt. Dit soort AI-functies maken de slimme speakers nog gemakkelijker in het dagelijks gebruik.

Persoonlijke voorkeuren van afstand herkennen

Ondanks dat Ho niet in het specifiek sprak over de Apple’s HomePod, gaat men er wel vanuit dat hij naar die speaker refereerde. Toen er vorig jaar geruchten rondgingen over het ontwikkelen van de slime speaker, werd al genoemd dat Apple misschien zijn nieuwe Face ID in de speaker zou verwerken. Deze functie is bijvoorbeeld handig omdat de speaker dan automatisch aanpassingen kan doen in een kamer, afhankelijk van welke persoon hij herkent.

Het is niet helemaal onwaarschijnlijk dat een toekomstige HomePod wordt voorzien van Face ID. Apple zou trouwens niet de enige zijn die werkt aan een slimme speaker die gezichten kan herkennen: Deze Sony Xperia Hello slimme speaker kan gezichten herkennen en je gezichtsuitdrukking lezen. Hij komt 16 november op de markt in Japan.

Reageer op artikel:
Tweede generatie Apple HomePod krijgt belangrijkste feature iPhone X
Sluiten