Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 12 feb 2018

Oprichter Sonos geeft ongezouten mening over Apple HomePod

Apple maakt een uitstekende start met de HomePod. Dat is niet onze mening, maar die van Sonos-oprichter John MacFarlane. Hij startte in 2005 het merk dat bekend staat om zijn multiroom-audio, maar droeg in 2017 het stokje over. Daarom kan hij nu zijn ongezouten mening geven.

MacFarlane zegt op Twitter onder de indruk te zijn van de mooie en gemakkelijk te openen verpakking. Dit is iets waar Sonos ook veel aandacht aan besteed. Het instellen van de speaker met Siri is volgens de oprichter van Sonos ook erg goed geregeld. Hij heeft wel een puntje van kritiek op het geluid.

Het Jimmy Iovine-effect

Volgens MacFarlane heeft de HomePod een last van het “Jimmy Iovine-effect”. Hiermee bedoelt hij dat de lage tonen wat nadrukkelijk zijn. Ondanks dat noemt hij het geluid uitstekend, veel beter dan de Sonos Play:1, maar een stereopaar van twee Play:1-speakers klinkt volgens hem net zo goed.

Instellen van de HomePod

Ook de microfoons doen hun werk goed: “Hey Siri werkt echt heel goed, zelfs op het maximale volume. Ik liep nog wel tegen wat problemen aan waarbij bijvoorbeeld mijn iPhone in plaats van HomePod reageert, maar ik ben onder de indruk van hoe goed Siri me verstaat”, aldus MacFarlane.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Functioneel gapend gat

Toch heeft Apple’s speaker een gapend gat in zijn functionaliteit. Dat gat heet Spotify en AirPlay is volgens de oprichten van Sonos niet het antwoord. MacFarlane zegt: “Apple moet de speaker zo snel mogelijk openen als platform voor externe apps.”

Is de HomePod het kopen waard? Volgens de oprichter van Sonos alleen als je maar één kamer te vullen hebt en alleen TV of series kijkt via je Apple-apparaten zoals iPad of Apple TV. Het is namelijk niet mogelijk om het geluid van al je apparaten naar Apple’s slimme speaker te sturen. Sonos-speakers hebben een line-in, maar de HomePod ontbeert een aansluiting voor externe apparaten.

De Sonos-oprichter concludeert: “Apple maakt een geweldige start met de HomePod, maar het is ook een erg gemakkelijke start. Als Apple andere muziekdiensten gaat ondersteunen, wordt het een superieur product.”

Sonos PLAYBAR

De HomePod is momenteel alleen in de VS, UK en Australië te koop. Later dit jaar komt de slimme speaker ook naar Duitsland en Frankrijk, maar over een verkoopstart in Nederland is nog niets bekend. Siri spreekt nog geen Nederlands op de HomePod. Check ondertussen onze review van de Sonos One.

Reageer op artikel:
Oprichter Sonos geeft ongezouten mening over Apple HomePod
Sluiten