Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 30 jan 2018

Pas op: vijf beperkingen van Apple HomePod

Na Amazon en Google komt ook Apple volgende maand met een eigen slimme speaker. Waar de Homepod vooral in uitblinkt is de uitstekende geluidskwaliteit. Om nog optimaler van je muziek te genieten is de speaker ook nog uitgerust met Apple’s room-sensing technologie, die de ruimte scant en het geluid optimaliseert voor je kamer. Helaas zijn er bepaalde dingen die de HomePod weer niet kan. Dit zijn de vijf dingen waar je voor bij de concurrentie moet zijn.

Alleen iOS

Apple staat bekend om zijn naadloze integratie van de iOS apparaten en het een beetje laten links liggen van Android, maar deze strategie is niet helemaal handig bij een slimme speaker. Waar je bij andere slimme speakers zowel je iPhone als Android toestel kunt gebruiken, werkt de HomePod alleen met iOS apparaten. We denken dat Apple onderschat hoeveel Android gebruikers ook in zijn speaker geïnteresseerd zouden kunnen zijn. En het is niet waarschijnlijk dat Androiders speciaal voor de HomePod zullen overstappen naar een iPhone.

Android knuffel

Geen voice control voor Spotify

Ook non Apple muziekdiensten worden minder goed ondersteund door de slimme speaker. Uiteraard kun je gewoon via AirPlay je Spotify playlist opzetten, maar je kunt je alleen met Apple Music als een god wanen en je muziek via je stem bedienen. Siri luistert alleen als je bezig bent met Apple Music. Dat is jammer, want het handige aan een slimme speaker is toch juist dat je spreekt en het gebeurt.

Apple Music vs Spotify

Geen zelfstandige telefoontjes

Op de iPhone is Siri in staat om met een simpele opdracht meteen iemand voor je te bellen. De Siri die in de HomePod woont, kan dat echter niet. Je zult toch eerst met je telefoon bezig moeten gaan om te bellen en daar kun je ervoor kiezen om het geluid via de HomePod te laten lopen.

Siri

Welke afspraak?

Iets waarmee bijna altijd wordt geadverteerd wanneer het om een slimme speaker gaat, is het feit dat hij je eraan kan herinneren dat je een bepaalde afspraak hebt. De HomePod heeft echter geen toegang tot je agenda en kan dus ook niet checken of je een afspraak hebt staan. Dat betekent ook dat je geen nieuwe afspraak kunt aanmaken via de speaker. Aan de andere kant kunnen de Google Home en Echo wel werken met je iCloud calendar.

Apple Calendar

Iedereen is gelijk voor de HomePod

Iedereen is inderdaad ook gelijk, maar er zijn wel individuele verschillen. En het zou handig zijn als de HomePod ook zou kunnen differentiëren tussen de verschillende mensen die in huis wonen en hun voorkeuren. Helaas kan het speakertje aan je stem niet herkennen wie je bent en weet hij dus bijvoorbeeld ook niet welke muziek je fijn vindt om naar te luisteren of dat je helemaal niet houdt van felle verlichting.

Hoewel de HomePod deze vijf dingen niet kan, heeft hij natuurlijk zijn eigen voordelen. Het blijft echter altijd goed om verschillende producten te vergelijken. Bekijk ook waarom je wel of juist niet voor een Amazon Echo zou moeten gaan.

Business Insider

Reageer op artikel:
Pas op: vijf beperkingen van Apple HomePod
Sluiten