Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 26 nov 2017

Gevaarlijk futuristische Honda CB4 Interceptor wekt zelf energie op

De research & development afdeling van Honda in Rome lijkt dit jaar naar extra veel science fiction films te hebben gekeken. De nieuwe Honda CB4 Interceptor motorfiets kan namelijk niet anders, dan geïnspireerd zijn door allerlei futuristische taferelen. De concept bike ziet er naast futuristisch ook gevaarlijk en sluw uit. Klaar om je op te slokken met zijn, op een openstaande mond lijkende, koplamp.

All black voor sinistere uitstraling

De Honda CB4 Interceptor is uitgevoerd in het zwart, of “total black” in de woorden van Honda. Het concept bouwt voort op het Neo Sports Café CB4 concept uit 2015. Deze werd net zoals de CB4 Interceptor gepresenteerd tijdens de EICMA motorshow in Milaan. De zwarte kleur accentueert de gevaarlijke welvingen van de motor, terwijl het een mooi contrast vormt met het zadel met zijn matte afwerking.

Honda CB4 Interceptor

Ventilator Honda CB4 Interceptor wekt energie op

Wat vooral opvalt aan de motorfiets is de koplamp aan de voorkant. Deze lijkt verscholen te zijn een soort gat dat, zoals wel al zeiden, lijkt op een mond die open staat en alles in zijn pad opslokt.

Honda CB4 Interceptor

In dit gat vinden we niet alleen de halo-LED koplamp, maar ook een hongerige ventilator. Deze zet de kinetische energie van de motor om in elektriciteit voor het infotainment touchscreen. Via dit scherm kun je je navigatie apps bekijken, je kunt je smartphone erop aansluiten en het is zelfs mogelijk om er een noodoproep mee te maken.

Honda CB4 Interceptor

Van de toekomst terug naar de jaren vijftig

We hopen natuurlijk dat we het concept op een dag ook daadwerkelijk op de weg zullen tegenkomen. We zullen zien wat Honda hiermee gaat doen. Het bedrijf is aan het andere eind van het spectrum ook bezig geweest met de populaire Honda Super Cub. De motor uit 1958 kreeg onlangs een special edition uitvoering om een heugelijk feit te vieren.

Hi Concumption

Reageer op artikel:
Gevaarlijk futuristische Honda CB4 Interceptor wekt zelf energie op
Sluiten