5 redenen om (niet) voor de Honda Civic te kiezen

De Honda Civic is een auto uit de compacte B-klasse en verscheen in de jaren 70 voor het eerst op de wegen. Het allereerste Model was toen net zo groot als een Mini, maar door de jaren heen is het autootje groter en krachtiger geworden. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Honda Civic te gaan.

Lekker om in te rijden

Waar het in het verleden soms niet altijd even optimaal was, is de nieuwe Honda fijn om in te rijden. Je kunt soepel de snelweg op met de levendige acceleratie en de directe besturing. Maar ook in de stad is het een ideale auto om in smalle straatjes je weg te vinden.

Honda Civic

Krachtig maar toch zuinig

Een groot voordeel aan de Honda Civic is dat het een zuinige auto is om in te rijden en met de optionele automatische CVT transmissie wordt hij nog zuiniger. Met de viercilinder-motor heb je een verbruik van 7,1 liter per 100 km. Met de motor met turbolader is dit 6,7 liter per 100 km.

Groot genoeg voor het hele gezin

Hoewel de Honda Civic een compacte auto is, kun je toch met het hele gezin eropuit trekken. Het nieuwe model heeft zowel voorin als achterin genoeg ruimte, zodat iedereen zelfs tijdens wat langere reizen comfortabel mee kan. Honda heeft gelukkig ook gedacht aan wat langere bestuurders en ook deze kunnen lekker achter het stuur zitten.

Honda Civic

Sommige rijhulpsystemen werken niet zo geweldig

De nieuwe Honda Civic is een veilige auto en heeft hier zelfs een vijf sterren beoordeling voor gekregen. Sommige van de rijhulpsystemen vertonen echter wat kuren. Zo reageert het Adaptive Cruise Control systeem vaak langzaam wanneer je op de snelweg rijdt. Het Forward Collision waarschuwingsysteem is aan de andere kant juist weer wat te alert en gevoelig.

Honda Civic

Geen vierwielaandrijving

De Honda Civic is helaas alleen beschikbaar met voorwielaandrijving. Op zich is dat prima, zolang het niet te glad is en je op redelijk vlakke wegen blijft. In de winter wil je soms echter wat extra power en is vierwielaandrijving handig. Ook als je in een wat meer heuvelachtig gebied woont, is de Civic misschien niet de beste optie.

Terwijl de Honda Civic steeds volwassener is geworden, is zijn sportievere Type R broertje met hele andere dingen bezig. Onlangs verscheen de Civic Type R namelijk in een speelse kleine versie als robot grasmaaier.