Ilona Braam
Ilona Braam Rides 22 sep 2017

Deze Honda Civic Type R zorgt voor perfect gemaaid gras in de tuin

Goed nieuws voor fans van de Honda Civic Type R. Als je hem nog niet hebt weten te bemachtigen of er al wel in rondrijdt, maar er ook van wil genieten in de tuin, is dit je kans. Honda komt namelijk met een mini versie van de auto als zelfrijdende grasmaaier. Ja dat heb je goed gelezen, binnenkort zal de Type R dienst doen als tuinman.

Grasmaaier ter ere van 25-jarig bestaan Type R

Het is niet de eerste keer dat Honda met een robot grasmaaier aan komt zetten. Onder het Miimo merk van Honda kwam de automaker al eerder met zelfwerkende grasmaaiers. Ook de Fireblade motorfiets moest zijn lot onder ogen zien en werd omgetoverd tot grasmaaier. Deze keer is dus de Type R aan de beurt om het vijfentwintigjarige bestaan van de rode Type R badge te vieren.

Stelen wel mogelijk, maar de mini Type R werkt dan niet meer

De grasmaaier is uitgerust met verschillende sensoren en rijdt zelfstandig rond op het gras om te maaien. Met draad dat je zowel boven als onder de grond kunt installeren, is het mogelijk om het werkgebied van de grasmaaier binnen je tuin te houden. En mocht hij gestolen worden uit de tuin, want zo’n grasmaaier valt tenslotte toch wel op, dan gaat er meteen een alarm af en wordt de batterij uitgeschakeld. Om hem weer aan de praat te krijgen moet vervolgens eerst de juiste code worden ingevoerd.

Net de echte Civic Type R, maar dan wat knulliger

Hoewel de Mini Type R er wat koddiger uitziet dan de echte versie, lijkt de grasmaaier toch wel erg op de Civic Type R. Het komt in de typische witte Championship kleur van de automaker en heeft de voor en achterkant goed overgenomen van zijn grotere broer. Met miniatuur koplampen, drie roestvrij stalen uitlaatpijpen, een grille, bumpers en zelfs een mini Honda logo. De spoiler is gemaakt van koolstofvezel om bestand te zijn tegen alle barre omstandigheden, welke de mini Type R in het gras zou kunnen tegenkomen.

Honda Civic Type R grasmaaier

Nog meer Honda grasmaaier lol

Helaas is het kleine apparaatje op het moment niet te koop. Wanneer hij wel beschikbaar zal zijn en hoeveel hij zal gaat kosten is voorlopig nog niet bekend. Honda lijkt sowieso wel te houden van grasmaaiers. De Honda HF2620 grasmaaier is een stukje groter dan de Type R versie en je kunt er zelfs met een snelheid van meer dan 200 km per uur mee over het gras scheuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Honda Civic Type R zorgt voor perfect gemaaid gras in de tuin
Sluiten