Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 5 nov 2017

Honda’s nieuwe Super Cub is net zo vet als het origineel

Dat de Honda Super Cub een populaire motorfiets is, is niet te ontkennen: er zijn al meer dan 100 miljoen van deze beauties geproduceerd. En dat viert Honda met een speciale editie.

De klassieke Super Cub in een nieuw jasje

De Super Cub 50 en 110 is een motorfiets die als sinds 1958 wordt gebouwd. De motorfiets heeft de mijlpaal van 100 miljoen exemplaren bereikt en dat kan Honda natuurlijk niet onopgemerkt laten. Daarom brengt het merk op 10 november een ‘klassiek’ model uit met een knipoog terug naar het eerste model van zestig jaar geleden. Voor de nieuwe-oude Super Cub worden twee klassieke modellen gebruikt: de 50cc en de 100cc.

Op dit moment wordt de Super Cub in 16 verschillende fabrieken in 15 verschillende landen gefabriceerd. Ondanks dat hij al tientallen jaren mee gaat, is hij qua uiterlijk niet extreem veel veranderd van het originele model. Dat is misschien wel precies de kracht van deze motorfiets.

Super Cub
De aller eerste Super Cub uit 1958

Bizar populair

De eerste Super Cubs werden in de Verenigde Staten verkocht en hebben de weg vrij gemaakt voor Honda als succesvolle automaker in de VS en op andere plekken in de wereld. In 1974 waren er al ruim tien miljoen exemplaren van de nu inconische motorfiets verkocht over heel de wereld. Toch is de populariteit van de deze motorfiets vooral iets van de laatste jaren: in 1992 bouwde Honda de 20 miljoenste Super Cub. Dat betekent dat er in de laatste 25 jaar maar liefst 80 miljoen zijn bij gebouwd. Nog gekker: in 2005 werd de 50 miljoenste gebouwd, wat betekent dat dit aantal in iets meer dan tien jaar is verdubbeld!

Super Cub
De nieuwe Super Cub

Wij begrijpen de populariteit van deze motorfiets wel: zelfs de nieuwere modellen laten je er uit zien alsof je op een vervoersmiddel uit een klassieke film rijdt. Wie wil dat nou niet?

Ben je niet vies van waanzinnig uitziende motorfietsen? Dan hou je gegarandeerd ook van deze Koenigsegg motorfiets. Wat een beest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Honda’s nieuwe Super Cub is net zo vet als het origineel
Sluiten