Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 1 feb 2018

Makeover tovert Honda’s Super Cub om in Super Power Cub

De Honda Super Cub motorfiets wordt al zes decennia geproduceerd en in die tijd zijn er al zo’n 100 miljoen exemplaren uit de fabriek gerold. Onlangs werd het nieuwe model gelanceerd en ter ere van de gelegenheid mocht K-Speed aan de slag met een Super Cub om er iets speciaals mee te doen. Het resultaat is de Super Power Cub, waar je maar beter niet mee kunt spotten.

Robuuste Super Cub

De reclame voor de Super Cub is waar de bekende slogan “you meet the nicest people on a Honda” vandaan komt. Met de Super Power Cub ontmoet je tegenwoordig ook wat ruiger volk. De lichte motorfiets is door K-Speed getransformeerd tot een robuustere  no-nonsense variant, waarop je er zelfs een beetje gevaarlijk uit zou kunnen zien. Het geheel ziet er minimalistischer uit en de sierlijke vormen zijn wat hoekiger geworden. De finish in zwart/wit met het leren zadel in dezelfde kleuren maakt het geheel af.

Honda Super Power Cub custom Super Cub

Hoe lager hoe beter

Naast het feit dat er rechtere vormen zijn gebruikt, zorgt ook de verlaging van veel onderdelen voor de robuuste look van de motor. De koplamp zit bij de Super Power Cub een stuk lager dan bij het originele model en ook de bedieningsknoppen zijn omlaag gegaan naar de basis van het stuur. Het stuur zelf heeft custom stangen gekregen en voorin zorgt de vergrote bedekking van de vork voor een gespierder uiterlijk.

Deze robuuste look wordt gecombineerd met retro uitziende hoge banden van Vee Rubber. Aan de achterkant zijn ook de knipperlichten naar een lagere positie verplaatst met de eenmalig gemaakte vervanging van het originele achterspatbord. Verder is de zwenkarm vervangen door een exemplaar van aluminium.

Modern en retro gaan perfect samen

Het doel van K-Speed was om modern en retro te combineren. Het moderne zien we bijvoorbeeld terug in de LED knipperlichten, terwijl de banden en het vleugelvormige stuur een vintage touch geven. In een ideale wereld zou Honda een limited edition serie uitbrengen van de Power Cub, want dit heeft iedere Cub liefhebber nodig. Ook deze televisie gebruikt het idee van modern tegenover retro. Hij ziet eruit als een futuristische tv uit de jaren zestig.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Makeover tovert Honda’s Super Cub om in Super Power Cub
Sluiten