Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 mrt 2018

Schattige Honda Urban EV komt er volgend jaar aan

Vorig jaar mochten we tijdens de Frankfurt Motor Show kennismaken met de Honda Urban EV. De auto leek op een kruising tussen de originele Civic en een klassieke Mini Cooper en was vooral ontzettend “cute”. Honda heeft onlangs tijdens de Geneva Motor Show laten weten dat iedereen volgend jaar ook zelf kennis mag maken met de Urban EV. In 2019 komt hij namelijk naar de showrooms.

Urban EV en Herbie

Het kleine autootje ziet eruit alsof hij beste maatjes zou zijn met Volkswagen Kevertje Herbie. En waar Herbie soort van kon praten met geluidjes, zou de Urban EV dat natuurlijk echt kunnen doen dankzij een virtuele assistent. De auto is een stukje kleiner dan de originele Honda Civic en heeft rondere vormen gekregen. Het is een tweedeurs voertuigje waar vier personen in passen, hoewel het er wel uitziet alsof ze niet al te lang moeten zijn.

Honda Urban EV

Breed display en virtuele assistent

De binnenkant van het autootje is vrij clean en sober, zonder al teveel poespas. Opvallend is het brede display aan de voorkant, welke bijna het hele dashboard in beslag neemt. Deze neemt het over van allerlei verschillende knoppen, waarvan er opvallend weinig van in de auto lijken te zijn. Maar je hebt eigenlijk ook helemaal geen knoppen nodig, want je kunt de Automated Network Assistant vragen om van alles voor je te doen. Deze virtuele assistent zou ook nog eens van je leren, door de emoties achter je beslissingen te detecteren.

Honda Urban EV concept

Niet al te veel veranderingen a.u.b.

Zoals de naam al aangeeft wordt het een elektrische auto. Verdere details over het rijbereik of wat voor motor er precies in komt, zijn helaas nog onbekend. Uiteraard is het mogelijk dat de uiteindelijke productieversie afwijkt van wat we eerder zagen op de Frankfurt Motor Show. Het model dat daar werd geshowd was natuurlijk wel een concept en vaak neemt het productiemodel hier niet alles van over.

Honda Urban EV concept
Honda Urban EV concept

Kleine dingen lijken altijd extra cute te zijn. Een andere Honda met een hoog cuteness-gehalte is de Honda Civic Type R. We bedoelen dan echter niet het volgroeide model, maar de kleine grasmaaier versie van de auto.

Technocrunch

Reageer op artikel:
Schattige Honda Urban EV komt er volgend jaar aan
Sluiten