Zo kun je Bitcoins verdienen met je eigen laptop

Toen Bitcoin voor het eerst verscheen, was het nog enigszins mogelijk om met je eigen computer ook mee te doen met het mijnen. Inmiddels kost dat dusdanig veel GPU kracht, dat je met je normale laptop nergens meer komt. Als je wilt gaan mijnen moet je nu eerste een behoorlijk smak geld uitgeven aan gespecialiseerde apparatuur of je kunt deze apparatuur ook huren en meedoen met een mining pool. Met het nieuwe programma Honeyminer, kun je ook gewoon je eigen minder krachtige laptop erbij pakken en hem gebruiken om Bitcoins te verdienen.

Netwerk met duizenden laptops

Uiteraard bestaan er al soortgelijke systemen, maar meestal heb je daar toch wel redelijk krachtige apparatuur nodig. Met Honeyminer lijkt het echter niet uit te maken dat je computer wat crappy is. Want het gaat namelijk niet om de kracht van een enkele laptop, maar om die van duizenden die samen de krachten bundelen om de zogenaamde cryptocurrency puzzels op te lossen. Overigens mag je ook meedoen aan Honeyminer als je wel een krachtige GPU hebt.

Bitcoin miner

Uitbetaald in Bitcoins

Dus wanneer je even niks op je computer hoeft te doen, kun je Honeyminer inschakelen om wat extra geld te verdienen. Verder hoef je nergens meer over na te denken. Het programma zorgt zelf voor alle configuraties en settings en bepaalt zelf wanneer er bijvoorbeeld Ethereum, Zcash, Monero of andere cryptocurrencies worden gemijnd. Voor het lenen van je computer krijg je vervolgens in Bitcoins uitbetaald.

Honeyminder Bitcoins mijnen

Verwacht geen bergen met goud

Het is een makkelijke manier om aan de slag te gaan met mijnen, maar je moet niet denken dat je er bakken met coins mee verdient. Volgens CoinDesk zou een individu met een paar high-end GPU’s maar een dollar tot twee dollar per dag verdienen. Mocht je het willen proberen, kun je Honeyminer downloaden voor je PC. Mac gebruikers moeten nog even wachten op een macOS versie.

Hoewel je met Honeyminer maar een fractie van een bitcoin verdient, kun je er mogelijk toch meer aan verdienen dan je denkt. Als de prijs van Bitcoin opeens verder de lucht in schiet, worden je stukjes Bitcoin een een stuk meer waard. Volgens de miljardair Marc Larcy, welke een bekende naam is in de financiële wereld, zou Bitcoin wel 40.000 dollar waard kunnen worden.

The Next Web

Reageer op artikel:
Zo kun je Bitcoins verdienen met je eigen laptop
Sluiten