Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 24 mei 2019

Honor 20 Pro release mogelijk in gevaar door Huawei en Amerika

Het Chinese Huawei timmert hard aan de weg als smartphonefabrikant. Hierdoor is het een steeds grotere concurrent aan het worden voor bijvoorbeeld Samsung en Apple. Toch bleek onlangs dat ook zij tegenslagen kennen. Zo mag veelbelovende de Honor 20 Pro misschien niet buiten China worden uitgegeven.

Honor 20 Pro uitgesteld

Zoals ieder jaar komen alle grote smartphonefabrikanten weer met hun eigen vlaggenschip serie. Samsung heeft de Galaxy S10 en Apple gebruikers kunnen later dit jaar de iPhone 11 verwachten. Huawei heeft naast haar eigen toestellen ook nog zusterbedrijf Honor, dat onder andere de Honor 20 Pro wil uitbrengen. Dit toestel heeft echter vertraging opgelopen.

Een tijdje geleden heeft president Trump het Amerikaanse bedrijven namelijk moeilijker gemaakt om met bepaalde buitenlandse merken te handelen. Huawei was hierbij een van de gedupeerden. Het bedrijf heeft hierdoor voortaan explicite toestemming nodig om samen te werken met bedrijven die in Amerika gevestigd zijn.

Huawei versus Trump Honor 20 Pro

Dit zou dus ook het gevolg kunnen hebben dat Huawei smartphones niet meer voorzien mogen zijn van het populaire Android besturingssysteem, aangezien dit in handen van Google is. Sterker nog, al deze ellende heeft er nu al voor gezorgd dat de Honor 20 Pro geen Google certificatie heeft kunnen krijgen.

Uitstel of afstel?

Ondanks dat Google de Chinese smartphone gigant 90 dagen uitstel heeft weten te gegeven, is de kans groot dat vele retailers het toestel inmiddels al hebben laten vallen. Dus zelfs al krijgt de Honor 20 Pro alsnog Google certificering, het zou zomaar kunnen dat de smartphone niet in de Verenigde Staten verkocht mag worden.

Hoe dan ook, het aankomende toestel van Honor heeft in ieder geval flinke vertraging opgelopen. Wat natuurlijk best een klap voor Huawei is, het bedrijf dat het begin dit jaar juist zo goed deed.

Meer over het conflict tussen Huawei en de Verenigde Staten is te lezen in ons uitgebreide artikel omtrent de situatie.

Reageer op artikel:
Honor 20 Pro release mogelijk in gevaar door Huawei en Amerika
Sluiten