Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 05/03/2019

Honor 20: renders en specificatielijst zien het daglicht

Huawei is niet alleen van zichzelf een grote producent, maar zusterbedrijf Honor weet ook voldoende naam te maken in de markt. De producent werkt op dit moment hard aan het volgende vlaggenschip en dankzij een lek krijgen we een goed beeld van hoe dat ervoor staat. Zowel het design als de specificatielijst lijkt het daglicht gevonden te hebben. 

Design en specificaties Honor 20 lekken uit

Het zusterbedrijf van Huawei, Honor, weet net als het moederbedrijf grote stappen te maken in de markt. Smartphones als de Honor View 20 gaan aan de haal met recente ontwikkelingen en gaan gepaard met een bescheiden prijskaartje. Maar waar er mid-rangers en instapmodellen zijn, zijn er uiteraard ook vlaggenschepen. Wat betreft dat laatste is Honor bezig met de zogeheten 20, waar op dit moment nog heel weinig over bekend is. Of moeten we zeggen: waar tot op heden nog heel weinig over bekend was.

Dankzij een nieuwe lek (via SlashLeaks) krijgen we zowel het design als de specificatielijst van de Honor 20 onder ogen. De officiële status is uiteraard niet bevestigd, maar we kunnen wel degelijk een idee opdoen van het toestel. Als we de informatie mogen geloven wordt het display van de Honor 20 vrijwel hetzelfde als het display van de Huawei P30. Dat houdt in dat we te maken hebben met een 6.1-inch OLED paneel met een druppelnotch en een dunne “chin”. De schermranden lijken ook aanzienlijk dun te zijn en naar verwachting is ook een in-screen vingerafdrukscanner aanwezig in het toestel. Als we de achterkant van het toestel eens goed bekijken, zien we een triple-camerasysteem. De bovenste camera, welke apart zit van de rest, beschikt over een 48-megapixel resolutie. Deze wordt bijgestaan door een 20 megapixel en 8 megapixel sensor. Daarbij wordt overigens ook duidelijk dat de selfiecamera over zo’n 32 megapixel beschikt.

Indrukwekkend onder de motorkap

Indrukwekkend aan de buitenkant dus, maar ook aanzienlijk noemenswaardig onder de motorkap. De Honor 20 beschikt over een Kirin 980 chip, welke wordt bijgestaan door 6GB of 8GB aan RAM. Daarnaast kunnen we ook zo’n 128GB interne opslag verwachten, wat overigens kan worden uitgebreid naar 256GB. Tel hier een 3650mAh batterij inclusief 22.5W fast charger bij op en je hebt een heerlijk toestel.

Honor 20 design gelekt

Nu snappen we dat je het niet heel erg warm krijgt van alle specificaties, mede doordat we de term indrukwekkend gebruiken. Maar ook het prijskaartje van de Honor 20 is gelekt. Zo kost de 6GB/128GB variant je zo’n €447 en de 8GB/128GB variant €507. Kies je voor een meer uitgebreide variant, in de vorm van 8GB RAM en 256GB opslagcapaciteit, dan ben je al snel €566 lichter. Je moet wel in het achterhoofd houden dat deze informatie niet officieel is en dat de prijzen zijn omgerekend vanuit de Chinese Yen. Er zouden dus nog wijzigingen plaats kunnen vinden.

Honor gaat het toestel naar verwacht aan het einde van april of het begin van mei aankondigen.

Reageer op artikel:
Honor 20: renders en specificatielijst zien het daglicht
Sluiten