Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 12 dec 2018

Honor 8X videoreview: ideale middenklasser

Honor is even op de achtergrond geweest op de Nederlandse markt, maar is nu weer helemaal terug. Het nieuwste wapenfeit is de Honor 8X. Een middenklasse smartphone die uitstekend blijkt te presteren, zo concluderen wij in deze review.

Modern ontwerp

Misschien wel het grootste voordeel van de Honor 8X is zijn design. Dat is niet alleen stijlvol, maar ook van de meeste moderne gemakken voorzien. Denk aan een groot 6,5-inch scherm met notch en zelfs een minimale kin aan de onderkant. Gezichtsherkenning is van de partij en werkt goed, hoewel het wel een variant die alleen met de camera werkt betreft. Wie dat niet veilig genoeg vindt, kan terugvallen op de vingerafdrukscanner.

Verder is het leuk dat de Honor 8X niet alleen in het zwart beschikbaar is, maar ook in het blauw. Die blauwe variant heeft een glazen achterkant met meerdere lagen, waardoor licht mooi gereflecteerd wordt. Er is ook een rode met een vergelijkbare achterkant, alleen komt die voorlopig niet naar Nederland.

Prima hardware

De Honor 8X gaat over de toonbank vanaf €250 en voor dat geld krijg je heel wat terug. Zo is ‘ie gebaseerd op de rappe Kirin 710-chipset van Huawei, heeft hij 4GB werkgeheugen en is de accucapaciteit 3750mAh. In de praktijk gaat die accu bijzonder lang mee en dat is natuurlijk erg fijn.

Achterop prijken twee camera’s; een 20-megapixel hoofdcamera en een 2-megapixelcamera voor diepteherkenning. Zoals het hoort in 2018 zijn ze voorzien van artificial intelligence en er is zelfs een nachtmodus. Die upgrade foto’s in het donker van matig tot opvallend goed voor een budgetsmartphone. Een mooie toevoeging dus.

Benieuwd naar alle ins en outs van de Honor 8X? Check dan de onderstaande video, of lees onze geschreven review. Die kun je hier vinden.

Reageer op artikel:
Honor 8X videoreview: ideale middenklasser
Sluiten