Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 jul 2019

Honor 9X en 9X Pro officieel aangekondigd: dit hebben ze te bieden

Honor, het zusterbedrijf van Huawei, heeft gisteren maar liefst twee nieuwe smartphones aangekondigd. De Chinese producent zet de eerste stap in de wereld van de pop-up camera’s met de Honor 9X en 9X Pro. Maar dat is uiteraard niet het enige wat de smartphones te bieden hebben. Tijd om kennis te maken!

Nieuwe Honor 9X en 9X Pro met pop-up camera aangekondigd

Waar Honor voor het eerst gebruik maakt van de pop-up camera, zijn wij er inmiddels wat langer bekend mee. Merken als OPPO, Vivo en OnePlus gingen er bijvoorbeeld ook al mee aan de haal. Ook Samsung wist met de Galaxy A80 een eigen variant op de markt te brengen. Inmiddels heeft Honor zich, met de aankondiging van de nieuwe Honor 9X en 9X Pro, aangesloten in dit rijtje. Het zusterbedrijf van Huawei kondigde gisteren de smartphones aan tijdens een launch evenement in Xi’an (China).

Honor 9X Honor 9X Pro aangekondigd

De nieuwe Honor 9X en Honor 9X Pro zijn dus voorzien van een pop-up camerasysteem, wat betekent dat het toestel een all-screen design hanteert. Hierdoor krijgt de producent het voor elkaar om een 92% body-to-screen ratio te hanteren op het 6.59-inch AMOLED display. Onder de motorkap hangt een Kirin 810 processor met 4GB of 6GB aan werkgeheugen voor de Honor 9X. De 9X Pro is voorzien van 8GB aan werkgeheugen. Kortom: genoeg kracht om je favoriete games te spelen of Netflix serie te kijken. Iets dat door de 4000mAh batterij overigens genoeg uurtjes te doen is. Honor zelf schat de gemiddelde gebruikstijd op zo’n 10 uur bij het kijken van series of het spelen van games.

Uiteraard beschikken deze smartphones ook over een camerasysteem en dat is, naast het werkgeheugen, een van de weinige elementen waar het verschil in zit. Zo beschikt de Honor 9X over een 48 megapixel camera die geassisteerd wordt door een 2 megapixel diepte-sensor. Bij de 9X Pro komt daar nog eens een 8 megapixel wide-angle lens bij. Kort gezegd: de 9X beschikt over een dual-camerasysteem, waar de 9X Pro over een triple-camerasysteem beschikt.

Honor 9X Honor 9X Pro aangekondigd

Tijdens de IFA lanceert Honor de smartphones ook in Europa. Hoe hoog het prijskaartje voor Europa is krijgen we tegen die tijd te horen.

Reageer op artikel:
Honor 9X en 9X Pro officieel aangekondigd: dit hebben ze te bieden
Sluiten