Honor View 20 gelanceerd: eerste smartphone met hole punch en nanolithografie

Begin deze maand teasede Huawei’s dochterbedrijf Honor al even met hun eerste toestel met een zogenaamde hole punch: de Honor View 20. In plaats van een notch heeft het toestel een gat in het scherm voor de camera om zo nog meer van het scherm over te laten voor de gebruiker. Eigenlijk zou de smartphone officieel in januari worden onthuld, maar het lijkt erop dat ze toch niet langer konden wachten. Ze besloten de View 20 nu al officieel te onthullen in China en in januari volgt ook een officiële lancering in Parijs.

Hole punch en nanolithografie

Honor is trots om te laten weten dat de View 20 het eerste toestel ter wereld is, waarbij nanolithografie is gebruikt. Hierbij wordt nanotechnologie ingezet om oppervlaktes te bewerken, die tot 100nm dik zijn. De techniek is ingezet aan de achterkant van het toestel om een onzichtbare nanotextuur te maken en zorgt ervoor dat de achterkant wat langer meegaat. De Honor View 20 is meteen ook het eerste toestel dat een gat in het scherm inzet als alternatief voor de notch. Hierdoor zie je meer van het display en volgens Honor hebben we ook te maken met de eerste Full View display 3.0 smartphone. Het resultaat is een mooie screen-to-body ratio van 91,8 procent.

Honor View 20

Geavanceerde Kirin 980 chipset

Het display waar het gat in pronkt is zelf 6,4 inch groot en heeft een resolutie van 1080 x 3210 pixels. Onder de motorkap vinden we Huawei’s Kirin 980 chipset in combinatie met 6GB RAM en 128GB opslagruimte of 8GB RAM met 256GB opslagruimte. Uiteraard kun je met het toestel ook foto’s maken en aan de achterkant doe je dat met een 48 megapixel camera. Voor je selfies is er aan de voorkant weer een 25 megapixel sensor, die dus in dat gat zit. Verder zorgt een 4.000mAh batterij dat alles van power voorzien wordt.

Honor View 20

Europese onthulling Honor View 20 in januari

Vanaf 28 december is de Honor View 20 te koop in china. Voor het 6GB RAM toestel betaal je dan omgerekend 382 euro, terwijl je voor het 8GB RAM toestel 447 euro kwijt bent. Dat zijn echter de Chinese prijzen en wanneer het toestel naar Europa komt, zal dat helaas met een wat hogere prijs zijn. Ook staat er nog een Moschino versie op de planning met 8GB RAM, die in China voor 509 euro verkocht zal worden. In ieder geval wordt de Honor View 20 op 22 januari voor de Europese markt onthuld in Parijs.

Met de lancering van de View 20, wint Honor de race van Samsung om als eerste met de hole punch te komen. Verwacht wordt dat we het camera-gat terug zullen zien bij de Samsung Galaxy S10.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Honor View 20 gelanceerd: eerste smartphone met hole punch en nanolithografie
Sluiten