Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 sep 2020

Hoofdverhaal Cyberpunk 2077 kleiner dan dat van The Witcher 3

We hebben dit jaar al wat mooie games voorgeschoteld gekregen. Toch is er nog één grote titel waar veel gamers al een tijd op zitten te wachten: Cyberpunk 2077.

De nieuwe game van CD Projekt Red heeft alles in zich om een absolute topgame te worden. Wanneer jij echter The Witcher 3 hebt uitgespeeld en verwacht in Cyberpunk 2077 minstens zoveel uur er in te steken, dan kun je weleens van een koude kermis thuiskomen.

Verhaal Cyberpunk 2077 een stuk korter

In een gesprek met Twitch-streamer CohhCarnage liet Patrick K. Mills, de senior quest designer van Cyberpunk 2077, weten dat het hoofdverhaal minder lang zou zijn. En dat is niet omdat de ontwikkelaar lui is. Men heeft gekeken naar de data van The Witcher 3. Daaruit bleek dat gamers de game voor een groot gedeelte hebben gespeeld, maar het daadwerkelijk uitspelen bleek maar voor weinigen weggelegd te zijn. Er waren ook fans die klaagden over de lengte van het hoofdverhaal. Met de nieuwe game hoopt men dat probleem op te lossen en meer gamers de mogelijkheid te geven om de game daadwerkelijk qua verhaal te voltooien

Dit betekent overigens niet dat Cyberpunk 2077 dan gelijk een game is die binnen een uur of acht uit te spelen is. Het hoofdverhaal zal je nog steeds een tijd bezig houden, maar daarnaast is er natuurlijk buiten het hoofdverhaal genoeg te beleven. Er zijn diverse zijmissies in de game te vinden en je kunt gewoon gaan rondlopen en losgaan in de wereld. Mocht je dan alsnog binnen een week alles uitspelen, dan ben je nog steeds niet helemaal klaar.

DLC komt er aan

Na de release krijgt Cyberpunk 2077 namelijk diverse uitbreidingen via DLC. Hoeveel dat gaat zijn en wat het precies gaat brengen dat is nog niet bekend. Wil je de game op dag één spelen? Bestel hem dan hier. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoofdverhaal Cyberpunk 2077 kleiner dan dat van The Witcher 3
Sluiten