Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 aug 2019

De klassieke Horde-modus keert terug in Gears 5

Gears of War 2 is op vele manieren een belangrijke titel in de gamehistorie geweest. Het bracht een prachtig verhaal, sterke gameplay, een interessante multiplayer-modus en het introduceerde een Horde-modus. Daarin kon je het samen met je vrienden opnemen tegen waves aan vijanden.Het is een concept dat vandaag de dag zeer bekend is en vaak ook de Horde-modus heet. Het was echter GoW 2 die het voor het eerst introduceerde. Sindsdien is het in elk deel in de reeks teruggekomen. En nu keert de modus terug in Gears 5.

Horde-modus in Gears 5

Tijdens de Inside Xbox-aflevering aan de vooravond van de Gamescom liet Microsoft veel nieuwe dingen zien van Gears 5, waarbij de nieuwe Horde-modus ook werd getoond. Het idee is nog altijd hetzelfde. Samen met een paar vrienden neem je het op tegen hordes aan vijanden en moet je proberen zo lang mogelijk in leven te blijven. De vijanden die je tegenkomt worden steeds sterker wanneer je verder komt en wordt dus de uitdaging ook groter. Tussen de rondes door moet je proberen om je verdediging op te bouwen om het jezelf op die manier net een tikke makkelijker te maken. De onderstaande trailer belooft in elk geval veel goeds.

Een andere mechanic die je helpt is de zogenaamde Ultimate abilities. Door die te activeren word je tijdelijk eens tuk krachtiger en kun je gebruik maken van speciale tricks om je vijanden een stuk makkelijker af te maken. Die verschillende vaardigheden zie je ook in de bovenstaande trailer terugkomen. Ook werd bekendgemaakt dat personages uit Halo Reach hun opwachting maken. Maar daarvoor moet je wel de Gears 5 Ultimate Edition in huis halen.

Youtube
Gears 5
Gears 5 (Bron: Microsoft)

Gears 5 komt binnenkort al uit. Op 6 september kun je de game in huis gaan halen en ontdekken of de game de moeite waard is. De game komt dan uit op de pc en de Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De klassieke Horde-modus keert terug in Gears 5
Sluiten