Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 16 feb 2022

Horizon Forbidden West krijgt dikke LEGO-set

Deze week kunnen we losgaan met Horizon Forbidden West. Een absolute topgame, die schittert op de PlayStation 5, maar ook gewoon nog is te spelen op de PlayStation 4. En mocht de game je bevallen en je een liefhebber bent van LEGO, dan hebben we goed nieuws.

Vlak voor de release van Horizon Forbidden West heeft LEGO in samenwerking met de ontwikkelaar een toffe set aangekondigd. Deze is nog wel even van ons verwijderd, maar we mogen er nu alvast van genieten.

LEGO-set van Horizon Forbidden West

De LEGO-set van Horizon Forbidden West staat gepland voor een release in mei van dit jaar. Het is een set die 79,99 euro gaat kosten en is hier te bestellen. Het is een set die bestaat uit 1.222 stenen en vooral in de hoogte gaat. Je kunt namelijk een enorme Tallneck gaan bouwen. In de game kom je die tegen en kun je ze gaan beklimmen. Wanneer dat lukt, dan krijg je meer informatie over de omgeving waar je je bevindt en ontdek je waar bepaalde vijanden zich bevinden. Naast het enorme geheel komt de set ook met een figuur van een Watcher en een minifiguur van de heldin van de game: Aloy.

De set (Afbeelding: LEGO)

Aloy wordt in deze LEGO-set verder voorzien van een speer en een boog. Bij de Watcher heb je de keuze of je hem voorziet van blauwe, gele of rode ogen. Op die manier laat je zien in hoeverre hij gevaar ontdekt. De Tallneck zelf heeft zijn grote sateliet-achtige hoofd dat boven zijn nek uitsteekt. Hij is uiteindelijk 34 centimeter hoog, 23 centimeter breed en 17 centimeter diep. Het is wat dat betreft een mooi geheel om in je kamer te plaatsen.

Lekker bouwen (Afbeelding: LEGO)

Diverse details

Tot slot is het ook nog mooi om te zien dat deze LEGO-set van Horizon Forbidden West diverse details kent op de grond. Zo vind je daar een berkenboom en diverse roestige objecten. Ook is er ruimte voor hoog gras, net als in de game. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Wow: Horizon Forbidden West nu al met korting te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horizon Forbidden West krijgt dikke LEGO-set
Sluiten