Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 21 feb 2017

Gaming WANT: het Nederlandse Horizon Zero Dawn is één van de beste games van 2017

Eindelijk is de tijd dan eindelijk daar: over één week komt ‘Horizon Zero Dawn’ uit. Dit is zonder twijfel één van de beste games die je op de PlayStation 4 kunt halen. Waarom? Dat leggen wij je uit!

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Mooier krijg je ze niet!

Uiteraard zijn mooie plaatjes niet het belangrijkste voor een game. Echter is het een enorme bonus als een toffe game er enorm goed uitziet. Horizon Zero Dawn is een technisch hoogtepunt. De diversiteit van de omgevingen, de details die je vindt in personages en natuur, de verschillende weerseffecten en de animaties. Alles klopt!

beste ps4 games

Een wereld vol mysterie

In de game is de mensheid overlopen door robotachtige wezens. Men heeft zich teruggetrokken in nederzettingen en reizen tussen plaatsen is niet zonder gevaar. Voordat je het weet word je achterna gezeten door een robot die veel weg heeft van een enorme dino.

horizon zero dawn

Het wordt echter niet duidelijk hoe de wereld zo is geworden, maar tijdens je tocht krijg je wel steeds meer hints en antwoorden die een boeiend geheel vormen. Zo blijft het spel intrigerend.

Met daarin een sterk vrouwelijk personage

Minstens zo belangrijk is het sterke hoofdpersonage van de game: Aloy. Aan het begin van de game zie je haar opgroeien van baby tot jonge vrouw en begrijp je haar beweegredenen. Aloy is iemand die veel vragen over haar herkomst en de wereld heeft en die vragen neem je als speler over als de jouwe.

Horizon Zero Dawn

Bovendien heb je invloed op hoe Aloy omgaat met andere personages. Meer dan eens moet je keuzes maken hoe je met andere mensen omgaat en dat vormt je weer.

Er is altijd wel wat te beleven

Horizon Zero Dawn kent natuurlijk een hoofdverhaal, waar de meeste aandacht naar uitgaat. Dat is niet alles! Er zijn zijmissies waarbij je burgers moet helpen met het oplossen van mysteriën, er zijn bandietenkampen die je moet ontdoen van het schorem, er zijn bounties die je krijgt door op bepaalde robotwezens te jagen en ga zo maar door.

Horizon Zero Dawn

Daarnaast ben je continu planten en voorwerpen aan het verzamelen om daar nieuwe wapens en outfits van te maken. Of bestaande onderdelen te verbeteren. Er is bijna geen moment dat je niks doet en dat maakt de game sterk.

Vechten, vechten en nog eens vechten

Tot slot is het vechtsysteem tof, omdat er veel variatie in zit. Zeker wanneer je gaat jagen op de grotere robotbeesten zul je merken dat er drie fases zijn. De eerste fase betreft planning. Hoe ga je de aanval in en waar leg je vallen.

Horizon Zero Dawn

De tweede bestaat uit de actie, waarbij je vallen combineert met schoten van je pijl-en-boog en fysieke aanvallen wanneer de vijand te dicht bij komt. dan heb je nog drankjes om je health op orde te brengen. In de derde fase kun je kijken wat voor voorwerpen je kunt pakken van de gevallen robot-vijand.

Horizon Zero Dawn, een must-have

Dit alles zorgt ervoor dat Horizon Zero Dawn een must-have is. De game is vanaf 1 maart beschikbaar op de PlayStation 4. Wil je meer over de game lezen? Check dan de uitgebreide review op Pixelcake. Ook kun je het totaal ergens anders zoeken en voor deze snipergame gaan. Ook écht een aanrader!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: het Nederlandse Horizon Zero Dawn is één van de beste games van 2017
Sluiten