Dit horloge is niet van ijzer of edelmetaal, maar cement

Als je aan een horloge denkt, waarvan is het horloge dan gemaakt? IJzer of staal. Misschien wel goud of platina? Maar beton is toch een materiaal dat je niet meteen associeert met horloges. Toch komt er een horloge dat gemaakt is van cement: de Masonic Watch.

Eerste horloge gemaakt van cement

Volgens het bedrijf achter de Masonic Watch, Aggregate Watches, is de Masonic het eerste https://www.want.nl/vijf-beste-horloges-onder-250-euro/horloge met een bezel en wijzerplaat die van de gepatenteerde cementmix zijn gemaakt. Aggregate zegt zelf met zijn horloges de vreemdste materialen op de juiste manieren te willen inzetten. “Wij combineren onconventionele materialen met zinvol design en oog voor detail. Zo maakt Aggregate producten met karakter, die je helpen bij het uitdrukken van jouw stijl.”

Masonic Watch wel van beton, maar zonder het gewicht

Een van de grootste obstakels bij het maken van een betonnen horloge zal ongetwijfeld het gewicht zijn. Niemand wil immers met een stuk cement van tien kilo om zijn arm lopen. Bij Aggregate hebben ze daar ‘gewoon’ aangedacht: de Masonic Watch weegt minder dan 100 gram.

Het horloge bestaat naast beton ook uit een aantal roestvrije onderdelen, een krasvrije lens van saffier en kristal en een leren bandje. Het bandje is bovendien verwisselbaar.

horloge cement

Meer kleurtjes?

Het horloge kost op Kickstarter 154 dollar inclusief verzendkosten en is voorlopig in vier verschillende kleuren te krijgen. Dat verandert echter zodra er meer geld binnenstroomt. Zo heeft Aggregate bij 60.000 dollar beloofd een zwart horloge met een bruin bandje uit te brengen. Bij 300.000 dollar komt naar zeggen van de fabrikant een titanium versie beschikbaar.

Gadgets van beton zijn overigens populair. Onlangs kwamen deze betonnen Bluetooth speaker en https://www.want.nl/anza-espresso-machine/deze espressomachine van cement voorbij.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Dit horloge is niet van ijzer of edelmetaal, maar cement
Sluiten