Horrorkoning Stephen King lacht om ChatGPT-killer Elon Musk

Tech Mark Hofman 6 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen weekend lanceerde Elon Musk zijn eigen ChatGPT-variant, Grok. Een poging van de eigenaar van X om ook deze markt te bestormen, maar horrorkoning Stephen King is niet onder de indruk.

Waar Groot-Brittannië AI als ChatGPT vorige week nog vergeleek met de gevaren van een kernoorlog, bracht Elon Musk deze week zijn eigen variant van het concept op de markt. Wat heeft Grok, zoals de AI heet, precies te bieden en waarom moet Stephen King daar iets van vinden?

Elon Musk brengt zijn eigen ChatGPT-concurrent op de markt

Naast Tesla, Starlink, The Boring Company en X heeft Elon Musk nog een ander bedrijf: xAI. In juli dit jaar werd de startup aangekondigd en afgelopen weekend lanceerde het zijn eerste product: Grok.

Grok is een van de zoveelste ChatGPT-concurrenten die het concept net een beetje anders proberen aan te pakken. In het geval van Elon Musk zijn creatie: simpelweg met iets meer sarcasme en humor.

Google brengt controversiële Twitter-functie ook naar Gmail
Elon Musk maakt zich zorgen. (Afbeelding: Philip Pacheco / AFP)

Hoewel dit voor de gebruiker leuk is, probeert Elon Musk voornamelijk indruk te maken met het AI-model. Volgens hem is dat op een aantal belangrijke punten het beste model dat op dit moment beschikbaar is, al is het alleen al omdat het real-time informatie van X (voormalig Twitter) haalt voor informatie.

Of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn, moeten we nog zien, gezien het commentaar dat Musk de afgelopen tijd heeft gehad op de maker van ChatGPT, OpenAI.

[Kader emoji=”🦾” title=”Wat is xAI voor bedrijf?”] In juli dit jaar lanceerde Elon Musk zijn startup xAI. De ambitie van het bedrijf is om AI de ware aard van het universum te laten begrijpen en om menselijke capaciteiten te overtreffen. [/kader]

Stephen King lacht om Grok

Het zal weinig mensen verrassen dat Stephen King, de absolute horrorkoning van de wereld, iets te zeggen heeft over de AI van Elon Musk. De auteur staat online zelfs bekend om zijn commentaar op X, Twitter en de ondernemer.

Dat Stephen King het niet eens is met de manier waarop Musk het voormalige Twitter behandelt, weten we inmiddels. Dus ook op de aankondiging van Grok had hij iets te zeggen.

Droger dan droog laat de horrorkoning weten niet enthousiast te zijn over de ChatGPT-concurrentie van Musk.

Als reactie moet de ondernemer zelf lachen en biedt hij King aan om de AI-bot zelf eens te proberen. Een reactie lijkt hij overigens niet te hoeven verwachten.

Wanneer en hoe je de ChatGPT-variant van Elon Musk gebruikt

Net als dat wij voorlopig niet hoeven te verwachten dat we aan de slag kunnen gaan met Grok. De ChatGPT-concurrent van Elon Musk is op dit moment alleen beschikbaar voor een handjevol mensen.

Na verloop van tijd zullen X-gebruikers met een Premium+ abonnement, dat je in Nederland 16 euro per maand kost, toegang krijgen.

Wanneer dat precies het geval zal zijn, weten we op dit moment nog niet. Maar mocht je het een kans willen geven, dan moet je bereid zijn om 16 euro te betalen voor X. En geloof me als ik zeg dat je daar echt niet op zit te wachten.

Zelfs seksspeeltjes zijn niet meer veilig voor AI-gedreven ChatGPT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen