Hot damn! Deze ZecOO elektrische motor is een bike om van te watertanden

Hoewel het geluid van een goede oude Harley-Davidson onovertroffen is, lopen we bij WANT best warm voor elektrische motoren. De Japanse designer Kota Nezu ontwierp dit gave exemplaar. Het model heet ‘ZecOO’, wat voor ons klinkt als zeekoe, maar deze motor ziet er gelukkig stukken sierlijker uit!

Het aluminium frame van deze futuristische motor is helemaal rond de accu en aandrijving heen ontworpen. De klassieke riemaandrijving zorgt voor een maximumsnelheid van honderdzestig km/u. Zoveel kilometer gaat de accu ook mee op één charge, dus de ZecOO is helaas niet echt geschikt voor lange ritten. Het opladen van de lithium-ion-accu duurt ongeveer vier uurtjes.

Het stuur zit niet direct aan het wiel vast, maar aan twee armen die direct aansluiten op de as. Dit maakt het sturen eenvoudiger (de elektrische onderdelen zijn zwáár!) en zorgt daarnaast voor een futuristisch uiterlijk, dat past bij een elektrische motor.

De ZecOO wordt in Japan gebouwd, in een zéér beperkte oplage. Kopers kunnen de tweewieler wél naar hun smaak aanpassen: uiteindelijk zullen alle 49 exemplaren er totaal anders uitzien.

Wat moet zo’n schitterende motor kosten? De prijs in Japan zelf is ongeveer 66.000 euro. Om ‘m te importeren tel je waarschijnlijk nog meer neer… Geen motor om elke dag mee naar je werk te rijden dus. Wel een bijzonder strak uitgevoerd ontwerp!

Reageer op artikel:
Hot damn! Deze ZecOO elektrische motor is een bike om van te watertanden
Sluiten