Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 24 feb 2020

Tesla Cybertruck als afstand bestuurbare auto? Hot Wheels flikt het (met succes!)

Begin dit weekend kwam het heugelijke nieuws naar buiten dat Mattel, eigenaar van Hot Wheels, zich waagt aan een op afstand bestuurbare Tesla Cybertruck. Ondanks het feit dat het duurste model 400 dollar kost, is de replica van de indrukwekkende pickup truck nu al uitverkocht.

De aftand bestuurbare Tesla Cybertruck is in twee varianten te koop bij Mattel. Zo is er de auto die een schaal van 1:64 heeft en de consument 20 dollar kost. Daarnaast is er een model dat een schaal van 1:10 heeft, ook op afstand te besturen is en een prijskaartje van 400 dollar heeft. Waar die eerste nog ruimschoots te koop is, lijkt die tweede al volledig uitverkocht te zijn.

Tesla Cybertruck nu al uitverkocht

Toen eind vorig jaar de Tesla Cybertruck werd aangekondigd was er veel te doen over het unieke ontwerp van de auto. Het is simpelweg een kwestie van “you love it or you hate it”. Maar ben jij een van de mensen die er nog niet helemaal uit is of je dit ontwerp nu mooi vindt of niet, dan is de variant van Hot Wheels waarschijnlijk iets voor jou. Vanaf december 2020 brengt het speelgoedmerk de afstand bestuurbare auto’s op de markt, maar het gaat wel om een beperkte oplage die niet aangevuld wordt wanneer deze uitverkocht is.

Alleen nu de afstand bestuurbare auto van Hot Wheels binnen een weekend is uitverkocht, is het misschien de vraag of het niet slim is om er nog een tweede ronde aan vast te plakken. Al geldt dit overigens wel voor de grote variant van de Tesla Cybertruck, de kleine is nog steeds te koop.

Hot Wheels gaat ervoor

Het unieke ontwerp van de Tesla Cybertruck leent zich uitstekend voor een speelgoedmerk als Hot Wheels. Sinds jaar en dag produceert het merk de meest geweldige auto’s voor de speelgoedmarkt en met de afstand bestuurbare Cybertruck weet het bedrijf wederom te stunten. In onderstaande promovideo, van de website van Mattel, wordt duidelijk dat dit ook degelijk gelukt is:

De Tesla Cybertruck van Hot Wheels is overigens niet alleen een project van dat laatste bedrijf, het gaat om een heuse samenwerking. Voor de afstand bestuurbare auto sloegen Franz van Holzhausen (Cybertruck Chief Design), Ted Wu (Hot Wheels VP of Design) en Gerry Cody (Hot Wheels ontwerper) de handen ineen.

Reageer op artikel:
Tesla Cybertruck als afstand bestuurbare auto? Hot Wheels flikt het (met succes!)
Sluiten