Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 20 feb 2018

Hot Wheels Augmoto: Hot Wheels ontmoet augmented reality

Hot Wheels bestaat dit jaar vijftig jaar. In die tijd zijn heel wat kinderen opgegroeid met de verschillende banen die je kunt maken en de wagens waar je daarmee over kunt scheuren. Loopings, jumps en stijle bochten zijn daarbij essentiële onderdelen. En dit jaar wil de maker van Hot Wheels de serie naar een niveau tillen met Hot Wheels Augmoto. Een klassieke Hot Wheels-ervaring gemixt met augmented reality.

Hot Wheels Augmoto

Hot Wheels Augmoto is tijdens de New York Toy Fair onthuld. De mensen van Engadget zijn daar met de nieuwe set aan de slag gegaan. De basis is nog altijd hetzelfde. Je bouwt een baan en je hebt twee autootjes waarmee je kunt racen. Het grote verschil is dat je er ook een tablet of smartphone bij pakt en daar een speciale app op start. Beide spelers krijgen dan een auto toegewezen en heb je de mogelijkheid om via augmented reality de wedstrijd te beïnvloeden.

Je bestuurt de auto’s niet via de app. Die auto’s rijden gewoon op een normale manier rond. Wel kun je een hoop andere dingen bepalen. Zo heeft een auto gemiddeld de mogelijkheid om zo’n 40 rondjes te rijden vanaf de start. Wil je hem opladen, dan moet je de auto in de pits laten stoppen en laadt hij weer op. Dit duurt zo’n dertig seconden. In die tijd kan jouw tegenstander heel wat extra rondjes rijden en loop je dus het risico dat je de strijd verliest. Daarnaast krijg je per ronde de mogelijkheid om de looping van het circuit te nemen. Dat moet je goed timen, maar als het je lukt, dan krijg je een virtuele powerup waarmee je je tegenstander kunt frustreren. Door een powerup te activeren, moet je tegenstander op zijn apparaat tappen om een zogenaamd brandje te blussen. Handig om te activeren als je tegenstander net zijn auto de pitstraat in wilt laten rijden.

Hot Wheels Augmoto
Hot Wheels Augmoto

De set moet eind dit jaar uitkomen en gaat meer dan honderd euro kosten. Mocht je nu al iets met Hot Wheels willen doen, dan is het goed om te weten dat de game Forza Horizon 3 een hot Wheels-uitbreiding heeft gekregen.

Reageer op artikel:
Hot Wheels Augmoto: Hot Wheels ontmoet augmented reality
Sluiten