Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 17 jun 2019

Apple verkoopt exclusieve (slimme) Hot Wheels producten

De Hot Wheels tracks en autootjes bestaan natuurlijk al een behoorlijke tijd voor je kids om lekker mee te spelen. Tegenwoordig lijkt echter alles ook vertegenwoordigd te moeten worden in de digitale wereld en lijkt er vooral ook een bijbehorende app te moeten zijn. Het was eigenlijk dan ook een kwestie van tijd voordat ook de Hot Wheels autootjes gedigitaliseerd werden en dat is nu gebeurd met de nieuwe Hot Wheels id collectie. Deze bestaat uit een smart track en verschillende NFC autootjes.

Hot Wheels id

De Hot Wheels id autootjes zijn aan de onderkant uitgerust met een NFC chip, zodat je hun race data kunt bijhouden. Wanneer ze op de smart track rondrijden, wordt bijvoorbeeld de snelheid per ronde geregistreerd door de Hot Wheels Race Portal. De verzamelde data kun je vervolgens bekijken in de gratis iOS app. Deze kun je zien als een soort virtuele garage, waar al je Hot Wheels raceauto’s geparkeerd staan. Zo heb je een digitaal overzicht van al je autootjes en natuurlijk ook de bijbehorende stats.

Hot Wheels id

Ook compatibel met oude tracks

Mochten je kinderen al Hot Wheels racebanen hebben, hoef je niet per se voor de smart track te gaan als je ze een paar NFC raceauto’s wilt geven. Je kunt de Race Portal namelijk ook gewoon koppelen aan de oude tracks om de nieuwe autootjes te kunnen inscannen en om hun stats bij te houden. Daarnaast kun je ook de bijbehorende app gebruiken om de auto’s in te scannen. Er zou echter wel een reden zijn om toch voor de nieuwe Smart Track te gaan. Deze zou namelijk uitgerust zijn met de snelste en krachtigste booster tot nu toe om de auto’s over de baan heen te lanceren. Daarnaast zou de nieuwe set ook nog afstanden en snelheden kunnen tracken met behulp van 16 USB-connected onderdelen.

Bemachtigen via Apple

Je kunt de Hot Wheels id collectie alleen bemachtigen via Apple. Dat kan via de Apple website, maar zou ook in de fysieke winkels mogelijk moeten zijn. Als je nog niks van Hot Wheels hebt, zou je voor de Smart Track set kunnen gaan. Deze komt met een prijskaartje van 189,95 euro en bestaat uit een baanset en twee id-auto’s. Als je kids al tracks hebben, kun je ook los een Race Portal scoren voor 54,95 euro. Daarnaast heb je natuurlijk ook de autootjes nodig en deze kosten 7,95 euro per stuk. Overigens is de bijbehorende app niet alleen voor Apple gebruikers, maar zou er op┬á 10 juli ook een Android versie moeten verschijnen.

Hot Wheels id Apple

Ook vorig jaar had het Hot Wheels team een briljant idee en brachten ze verschillende Mario Kart personages naar hun tracks. Zo werden onder andere Toad, Peach, Mario, Luigi en Yoshi geïntroduceerd in de wereld van de hete wielen.

The Verge

Reageer op artikel:
Apple verkoopt exclusieve (slimme) Hot Wheels producten
Sluiten