Daniel Koster
Daniel Koster 21 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Only in Dubai: een hotel met een gigantisch regenwoud erin

Dubai staat bekend om zijn gigantische gebouwen en (overbodige) luxe. Wat dacht je van een tennisbaan onder water? Juist, onnodig, maar super cool. Echter stijgt zelfs Dubai in al zijn gekte boven zichzelf uit met dit volgende project: een hotel mét een regenwoud erin.

Van regenwouden tot robots en meer

Het ‘Rosemont Hotel and Residences’ moet in 2018 de deuren openen voor gasten. En hoe. Het hotel zou onder andere moeten bestaan uit een kunstmatig strand en een glazen zwembad dat zich boven de straten van Dubai bevindt. Het hotel bestaat hierbij uit twee torens die 47 verdiepingen hoog zijn en 280 appartementen kennen. Dat is in ieder geval het ontwerp waar ZAS architecten mee op de proppen kwamen. Als klapper op de vuurpijl kent het hotel een regenwoud dat zevenduizend vierkante meter beslaat. Deze bevindt zich onderin het hotel. Puur als entertainment area. Alsof dat niet genoeg is, heb je ook nog een bowlingzaal, kun je er lasergamen en is er een trampolinepark. Het zal je vast niet verbazen dat het hotel een half miljard euro gaat kosten om te bouwen. Wij willen er wel slapen hoor!

Het aanzicht is al prachtig aangezien het hotel met 3D projecties wordt versierd
Je bagage wordt door robots aangenomen en naar je kamer vervoerd
Het gigantische regenwoud met watervallen, een zwembad, nep-dino’s en meer
Dan kun je op de 25e verdieping in het infinity pool duiken of de spa bezoeken

Wie wil nou niet in dit hotel met een regenwoud overnachten?

Pff, het is eigenlijk een retorische vraag. Dit is toch een droomhotel? Stel je voor dat je daar in dat infinity pool ligt met Dubai onder je. Dan voel je je de koning op aard. Maar goed, om wel even met de beide benen op de grond te staan: verder slaat dit natuurlijk alles. Als je denkt aan de ecologische voetafdruk van dit hotel dan zijn we niet verantwoord bezig. Dus ja, we vinden het hotel met een regenwoud erin prachtig en een droomhotel is-ie zeker. Echter is het hotel een schoolvoorbeeld van de gekte die de mensheid overheerst en de lak die we (af en toe) aan het milieu hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Only in Dubai: een hotel met een gigantisch regenwoud erin
Sluiten