Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 mei 2019

Hoth: Dit bizarre LEGO Star Wars bouwwerk bestaat uit 250,000 steentjes

Het internet zorgt ervoor dat fans met veel grotere LEGO-collecties dan jij en ik hun briljante bouwwerken kunnen delen. Uiteindelijk worden creaties van fans soms zelfs uitgebracht als officiële sets. Dit bouwwerk is bijvoorbeeld daarvoor in de race. Voor fans van Star Wars hebben we nu een indrukwekkend kunstwerk gespot.

LEGO Star Wars: Hoth

Het is meteen duidelijk dat LEGO deze set nooit uit gaat brengen. Superfan Markus heeft maar liefst 250,000 plastic steentjes bijeen moeten harken om dit diorama in elkaar te zetten. Daar deed hij tien maanden over.

LEGO Star Wars: Hoth LEGO Star Wars: Hoth

Gamers komt dit beeld waarschijnlijk meteen bekend voor. Het is namelijk de map Hoth uit Battlefront, een van de beste Star Wars games ooit gemaakt. Een flinke portie nostalgie dus. Combineer dat met een ingenieus design en een belachelijk groot aantal steentjes en je hebt een eindresultaat dat alle lof verdient.

LEGO Star Wars: Hoth

Het bouwwerk van Markus is lang niet de eerste Hoth die we voorbij hebben zien komen. De meeste LEGO-fans maken de map echter geheel wit, vol sneeuw. Markus koos de pittigere route door er rotsen en stukken steen in te verwerken. Sterker nog, de grote gevechtsccène die zich buiten afspeelt wordt compleet gemaakt met een stuk van de binnenkant.

LEGO Star Wars: Hoth LEGO Star Wars: Hoth LEGO Star Wars: Hoth LEGO Star Wars: Hoth LEGO Star Wars: Hoth

Jawel, de rebellen-hangar die zo’n belangrijke rol speelt in de film. Gevuld met rebellen die op weg zijn naar hun X-Wings, Y-Wings en speeders, terwijl buiten de walkers flinke chaos veroorzaken. Kunnen ze de Empire tegen houden? In de games hangt dat van de spelers af, maar Markus heeft een bouwwerk van meer dan 2.5 meter lang om zijn eigen versie na te spelen. Wat een kunstwerk.

Meer LEGO zien? Check dan ook de Battle of New York, uit de eerste Avengers film. Of deze met kleurrijke details gevulde sportwinkel.

Reageer op artikel:
Hoth: Dit bizarre LEGO Star Wars bouwwerk bestaat uit 250,000 steentjes
Sluiten