House of Cards-regisseur tekent exclusieve deal met Netflix

House of Cards is een van de beste series op Netflix. Nu heeft de streamingdienst een grote slag geslagen door de regisseur van de serie aan zich te binden.

De naam David Fincher doet je misschien geen belletje rinkelen, maar de kans is groot dat je wel eens wat van hem hebt gezien. Hij is onder andere regisseur geweest van Mindhunter, Fight Club, The Social Network en niet te vergeten de hitserie House of Cards. Nu gaat hij een aantal nieuwe projecten voor Netflix doen.

Fincher gaat aan de slag voor Netflix

Fincher heeft namelijk een overeenkomst gesloten met de streamingdienst, meldt Cnet. De aankomende vier jaar gaat hij exclusief aan de slag voor Netflix. “Ik bezorg ze content, wat het ook moge betekenen,” vertelde hij aan Premiere terwijl hij zijn nieuwe Netflix-film Mank promootte. De film die vanaf 4 december te zien is op de streamingdienst gaat over scriptschrijver Herman J. Mankiewicz die Citizin Kane wil verfilmen.

Het is niet de enige grote naam die bij Netflix heeft getekend. Eerder sloten al een aantal andere grote namen een deal met de streamingdienst. Zo maken Shonda Rhimes, Mark Millar, Ryan Murphy al exclusief content voor de rode N. Ook Game of Thrones showrunners David Beniof en DB Weiss gaan aan de slag voor Netflix. Het hoopt daarmee de leidende positie vast te kunnen houden.

Exclusieve deals

Overigens sluit niet alleen Netflix zulke deals, ook Apple heeft al een hele rits namen aan zich gebonden. Het sluit met Hollywood beroemdheden als Idris Elba en Leonardo DiCaprio zogenaamde first-look deals, zodat het de eerste optie heeft op nieuwe ideeën voor films en series. Het probeert hiermee Apple TV Plus nog verder te pushen.

Het lijkt dan ook iets van de laatste tijd dat veel filmmakers hierin meegaan, in plaats voor te kiezen om hun eigen productie op het witte doek te zien. Wat er mee te maken kan hebben is dat door de coronaperiode makers wat meer op zoek zijn naar vastigheid.

Overigens hoeven fans van Fincher niet bang te zijn dat ze zijn films niet meer op het witte doek zien. Netflix kiest er regelmatig voor om grote titels gewoon naar de bioscoop te brengen. Zo kunnen zij de film alsnog op het best beleven. Zo komt Mank dit weekend naar een aantal bioscopen, voorafgaand aan de release op Netflix.

Reageer op artikel:
House of Cards-regisseur tekent exclusieve deal met Netflix
Sluiten