Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

House of Marley onthult nieuwe duurzame platenspeler: Stir It Up Wireless

Het audiomerk House of Marley, eigendom van de familie van Bob Marley, is een unieke speler op de markt. Het merk focust naast geluidskwaliteit namelijk vooral op duurzaamheid. Tijdens CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs, onthulde House of Marley zijn lineup voor 2019. Waaronder de Stir It Up Wireless.

House of Marley Stir It Up Wireless

Dat is een duurzame platenspeler die al een tijdje op de markt is. Dit jaar krijgt het houten hebbeding echter een mooie upgrade: een Bluetooth 5.0 chip. Daardoor kunnen gebruikers makkelijker vanaf hun telefoon of tablet muziek afspelen.

Die optie komt bovenop de bestaande verbindingsmogelijkheden. De House of Marley Stir It Up heeft een ingebouwde preamp met RCA-output, een 3.5mm headphone jack en zelfs USB-output waarmee je vinyl kunt digitaliseren.

House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler

Duurzame platenspeler

Ook voor deze nieuwe versie geldt dat de fabrikant er zoveel mogelijk duurzame elementen in heeft verwerkt. De bovenkant is gemaakt van een speciaal soort bamboe dat snel groeit, en de platter is gemaakt van gerecycled aluminium.

Er wordt zelfs gebruik gemaakt van upcycled plastic en aluminum. Als je op het punt staat om een nieuwe platenspeler aan te schaffen, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de meest duurzame analoge optie. Met afstand.

Je bedient de nieuwe Stir It Up Wireless met simpele knoppen, rechtsboven op het apparaat. De ronde knop laat je wisselen tussen snelheden, 33RPM of 45 RPM. Ook is er een simpele knop om andere apparaten via Bluetooth te koppelen.

House of Marley Stir It Up Wireless platenspeler

Er is zelfs een auto-return optie waarmee de naald automatisch teruggaat wanneer je album of single afgelopen is. Dat zorgt ervoor dat zowel je favoriete platen als de naald zelf langer mee gaan.

Geduld en prijskaartje

De nieuwe House of Marley Stir It Up Wireless gaat 250 dollar kosten in de Verenigde Staten. Dat is 50 dollar meer dan de oude versie zonder Bluetooth. Over een eventuele Nederlandse lancering is nog niks bekend, maar zelfs in Amerika moet men nog tot september wachten. Nog even geduld hebben dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
House of Marley onthult nieuwe duurzame platenspeler: Stir It Up Wireless
Sluiten