Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 16 jul 2017

Houten horloges: deze 5 zijn bijzonder smaakvol

Houten accessoires zijn zeer uitgesproken en daardoor lang niet altijd smaakvol. Toch zien we zo nu en dan iets voorbij komen waarvan we denken: dit is de moeite waard.

Zie hier: vijf houten horloges die we maar wat graag om onze pols zouden willen dragen. Van een potige kerel tot een stijlvolle Duister.

WoodWatch – Brown Walnut

Een behuizing van dun, roestvrij staal met een matzwarte afwerking wordt gecombineerd met een wijzerplaat en lunette van natuurlijk walnoothout. Bovenop ligt saffierglas, extreem duurzaam en krasbestendig. Het zwarte bandje is gemaakt van echt leer. Hier te koop.

Woodiful – Carboon

Dit robuuste horloge heeft een multifunctioneel uurwerk met een dag- en millisecondenteller in een houten jasje. Een stevige kerel, zonder z’n charme te verliezen. Hier te koop.

Kerbholz – Franz Sandelholz

Een horloge van Duitse kwaliteit, dus dan weet je het wel. Franz is niet alleen een horloge, Franz is zelfs een chronograaf – een uurwerk met stopwatchfunctie en datum. Een mooie samensmelting tussen traditie en modernisme. Hier te koop.

We Wood – Trift (Apple Watch)

Geen houten horloge, wel een houten horlogeband. Hoge kwaliteit in combinatie met de Apple Watch een lust voor het oog. Op het moment uitverkocht, maar je kunt je inschrijven om een melding te krijgen zodra ‘ie weer op voorraad is.

Avant – Avant Classic

Een valsspeler in dit rijtje. Het horloge is namelijk niet echt van hout, maar de wijzerplaat oogt wel als hout. De klok is vervaardigd uit een hoge kwaliteit roestvrij stalen behuizing en is gekoppeld aan een lederen band. Onder de motorkap schuilt een Japans quartz uurwerk. Hier te koop.

Het kiezen van een horloge is geen gemakkelijke opgave. Daarom vind je hier de vijf beste horloges onder de 250 euro.

Dit artikel verscheen als eerste op Outdoor Manners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Houten horloges: deze 5 zijn bijzonder smaakvol
Sluiten