Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 13 dec 2018

Met dit houten “machinegeweer” ben je de koning der elastiekjes

Je hebt vroeger in de klas misschien wel eens elastiekjes naar medeleerlingen geschoten uit verveling of omdat je iemand leuk vond en je geen flauw benul had van hoe je dat moest aanpakken (verbazingwekkend genoeg is wat dat betreft bij veel mannen nog steeds niks veranderd). Elastiekje voor elastiekje schieten is echter kinderspel en als je je game naar een hoger niveau wilt tillen, is er iets dat mensen zelfs nachtmerries geeft over elastiekjes. Maak kennis met de Rubber Band Machine Gun.

Machinegeweer met zeventien lopen

Jawel dat heb je goed vertaald. Het is een machinegeweer dat geen kogels, maar elastiekjes schiet. Het ding is met de hand in elkaar gezet is bestaat uit hout en elastiekjes. In totaal kun je er zo’n 204 elastische banden in laden, verspreid over de 17 verschillende lopen. Deze lopen worden automatisch rondom de centrale as van het machinegeweer geroteerd wanneer je de trekker overhaalt, dankzij de elektrische motor.

Machinegeweer elastiekjes

Zeshonderd elastiekjes

Het klinkt allemaal behoorlijk indrukwekkend en leuk om mee aan de slag te gaan, maar pas wel op. Elastiekjes kunnen behoorlijk pijn doen en als je iemand per ongeluk in het oog raakt, is het verre van grappig. Gelukkig hoef je niet op mensen te schieten. Je krijgt in het pakket meteen ook 12 targets om te oefenen. Daarnaast is er ook een standaard van de partij en een schouderband als je er echt voor wilt gaan. Als munitie krijg je maar liefst 600 elastiekjes om je mee uit te leven.

Machinegeweer elastiekjes

Bestellen voor kerst

Het machinegeweer kun je bemachtigen via Uncrate en kost omgerekend 176 dollar. Het is behoorlijk wat, maar je krijgt er ook behoorlijk wat voor terug. Het ding is op voorraad en ze beloven dat je het voor kerst hebt, als je voor 18 december bestelt. Mogelijk hebben ze het echter alleen over bestellingen in Amerika. Waar elastiek hier wordt gebruikt als redelijk destructief middel, kan het natuurlijk ook voor meer constructieve dingen gebruikt worden. Deze lamp krijgt bijvoorbeeld telkens een nieuw design dankzij de gebruikte elastiekjes.

Uncrate

Reageer op artikel:
Met dit houten “machinegeweer” ben je de koning der elastiekjes
Sluiten